Головна » 2010 » Квітень » 28 » МФВ фінансуватиме журналістські проекти
23:58
МФВ фінансуватиме журналістські проекти
    Програма "Засоби масової інформації" Міжнародного фонду "Відродження" оголосила конкурс "Розвиток нових медіа та підтримка використання нових комунікаційних технологій у діяльності ЗМІ".

Його мета - підвищити професійний рівень журналістики в Україні та сприяти збереженню незалежності ЗМІ через опанування ними новітніх - Інтернет та мобільних - майданчиків, залучення нових аудиторій та підтримку зворотного зв'язку зі споживачами інформації. Учасниками конкурсу можуть стати громадські організації, що працюють у сфері нових комунікаційних технологій та ЗМІ; засоби масової інформації (у тому числі Інтернет-ЗМІ); вищі навчальні заклади.

    Фінансова підтримка надаватиметься проектам, що передбачатимуть проведення тренінгів щодо "нових медіа" для журналістів (нові бізнес-моделі, соціальні мережі, використання блогів, Твіттеру, цифрових інструментів спільної роботи, етика онлайн-журналістики, робота з джерелами інформації, пошук в Інтернеті, онлайн-імідж, інтернет-реклама і PR, юридичний захист онлайн-контенту, популяризація свого сайту, конвергенція між традиційним ЗМІ та онлайн-версією, платні послуги на сайті, аналіз цільових аудиторій, закриті та відкриті бази даних, онлайн-моніторинг тощо).

Організатори готові також підтримати перекладачів з іноземних мов для забезпечення доступу цільової групи до професійної літератури, статей, відео тощо. Для журналістів традиційних ЗМІ проведуть бар-кемп (конференцію), де розкажуть про нові комунікаційні технології. Підтримають створення центру для надання консультацій з Інтернет-тематики: як створити сайт видання, як його популяризувати, як працювати з соціальними мережами тощо. Планується організація в Україні відкритих лекцій західних фахівців з нових медіа (експертів, журналістів, медіа-менеджерів) та стажування в редакціях успішних Інтернет-ЗМІ, видання книг, підручників по роботі з Інтернет-медіа, проведення лекцій з Інтернет-журналістики для студентів.

  Наостанок МФВ планує відзначити нагородами представників традиційних ЗМІ за краще використання "нових медіа" в роботі. Середній розмір очікуваного від МФВ гранту – 56 тис. грн., а загальний бюджет конкурсу – понад 958 тис. грн. Після 25-го червня дізнаємося, які ж проекти стали переможцями і як вони втілюватимуться в Україні.
Любов Василик
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 755 | Додав: sonata | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]