Головна » 2011 » Квітень » 25 » Журналісти обговорили роботу над соціальними темами
16:15
Журналісти обговорили роботу над соціальними темами
У квітні у Львові в рамках проекту «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» пройшов семінар «Комунікації заради змін».
  Його відвідали журналісти, які пишуть на соціальні теми, зокрема й ті, що працюють в жанрі журналістських розслідувань. Регіональні журналісти представляли видання не лише Львівщини, а й Закарпаття, Івано-Франківщини, Волині. Організатори винесли на обговорення питання мотивації журналістського виступу, доступу до інформації, свідків та жертв, подолання перепон, що виникають у журналістській діяльності, етичні проблеми фаху.  
  Майстерню з журналістики провела експерт-тренер зі ЗМІ Женев’єва Делануа. Вона – бельгійський журналіст, комунікаційний експерт проекту, працювала журналістом телебачення, радіо та друкованих видань Бельгії та інших країн, спеціалізація – права людини та міжнародне гуманітарне право, була комунікаційним офіцером ООН у Беніні, Того, комунікаційним експертом НУО у Нігерії, має багатий досвід у польовій журналістиці у Центральній Європі, Африці та Ближньому Сході. Пані Женев’єва також магістр з міжнародної політики.
   Найціннішим моментом семінару стали майстерні з обміну досвідом та обговорення проблемних питань. Було багато звернень до учасників, спільна робота та дискусії. Можна було побачити, як працювали інші журналісти над подібними темами: проаналізувати їх досвід і співставити з власним, зрозуміти, варто чи ні писати про ті чи інші дискусійні речі. Журналісти обмінювалися власним розумінням важливіших соціальних проблем. Під час перерв учасники ділилися ідеями співпраці та спільних заходів. Всіх було запрошено зареєструватися на журналістському ресурсі http://www.vsirivni.ua/newsc9.htm та використовувати його для подальшої комунікації.
   Семінар відзначався інформаційною насиченістю, чітким ритмом роботи. Усі учасники були забезпечені навчальним матеріалом, який, зокрема, може знадобитися не лише у практичній діяльності, а й при викладанні журналістських курсів майбутнім працівникам ЗМІ. Тож щиро вдячні організаторам!
соната
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 582 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]