Головна » 2011 » Квітень » 01
 У Малому залі Центрального палацу культури відбувся літературно-музичний вечір, присвячений творчості буковинської поетеси Зельми Меєрбаум-Айзінґер.

  Його організаторами виступило українсько-німецьке культурне товариство при центрі «GEDANKENDACH» Чернівецького університету. Завдяки підтримці фонду Schloss Neuhardenberg стало можливим запросити до Чернівців одну з найвідоміших акторок сучасної Німеччини, яка знялася у понад 60-ти стрічках – Іріс Бербен. Остання вже давно захоплюється творчістю Зельми й зізнається, що саме ця любов привела її на Буковину. Свого часу Іріс Бербен навіть озвучила вірші молодої поетеси у аудіо-книжці під назвою «Я тугою огорнута».
  У виконанні акторки прозвучали поетичні тексти Зельми німецькою мовою, а професор ЧНУ Петро Рихло запропонував їх українські переклади. У перервах між читанням віршів усі присутні мали можливість насолодитись чудовою класичною музикою.
Очікувалося, що на вечір завітає посол ФРН в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот, але через певні обставини взяти участь у заході він не зміг. Щоправда, пан посол передав вітання усім буковинцям у листі, який надіслав спеціально до вечора.
  Нагадаємо, що Зельмі Меєрбаум-Айзінґер ... Читати далі

Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 735 | Дата: 01.04.2011 | Коментарі (1)