Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Вшанували пам'ять відомого журналіста
15:43
Вшанували пам'ять відомого журналіста
   Заслужений журналіст України. Публіцист. Редактор газети "Радянська Буковина.” Кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ.” Просто хороша людина. Все це і навіть більше – Володимир Пелех.
   Улюбленій справі він присвятив понад 30 років, сповнених щоденної самовідданої праці. За своє життя двічі був лауреатом премії "Золоте перо”, нагороджений медалями "Ветеран праці” та "За трудову доблесть”, удостоєний неофіційного звання "професор інформаційного жанру”.
   11 грудня будуть п’яті роковини, як Володимира Григоровича немає серед нас. Напередодні цієї скорбної дати у стінах Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича рідні, колеги-журналісти, викладачі кафедри журналістики та студенти вшанували пам'ять відомого буковинського майстра слова. Так, 11 жовтня зі студентами зустрілися син Вадим Пелех, вдова Марія Максимівна, колеги Василь Джуран, Дмитро Миронюк, Микола Максимець, Петро Кобевко, Валентина Мацерук. Вони, як ніхто, можуть розповісти про Пелеха як про журналіста, редактора і просто людину. Здавалося, говорити про цього майстра можна годинами, адже цікавість до такої непересічної особистості не згасала.
   "Велика ерудиція, небоязнь іти на факт, вміння подати його. Він мав нюх на теми. Хоча скромно вів себе в журналістиці,” – каже Микола Максимець, редактор та видавець Пелехових книг "Під тягарем подвійної моралі” та "Журналістика. Крізь розум і серце: архіви, спогади, інтерв’ю.”
Дмитро Миронюк з вдячністю згадує про Володимира Григоровича, котрий у свій час взяв на роботу нинішнього редактора газети "Вабанк”:
   - Це був пишучий редактор. Він не просто писав, а й учив писати. Був майстром написання інформації. Вмів працювати і цінував людей”, – розповідає Дмитро Іванович.
   Про Пелехове вміння та сміливість порушувати гострі теми говорив Петро Кобевко. У цьому присутні мали змогу переконатися. Студенти зачитували його матеріали – дійсно гострі, гарно написані, актуальні й по сьогодні.
   З особливою любов’ю і гордістю згадували Володимира Пелеха рідні. Дружина Марія Максимівна ділилася спогадами про сімейне життя, сповнене і тривог, і радості. Син Вадим, що пішов по стопах батька, не шкодує про свій вибір і продовжує родинну традицію, маючи його за взірець. Та журналісти-Пелехи будуть і в третьому поколінні, адже внук Володимира Григоровича навчається на першому курсі спеціальності журналістика ЧНУ.

Мазурик Анна, студентка 5 курсу

спеціальності "Журналістика"
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 839 | Додав: | Теги: Володимир Пелех | Рейтинг: 4.7/6
Всього коментарів: 1
1 про Володимира Пелиха  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]