Головна » 2012 » Квітень » 19 » 18 та 19 квітня святкували День філологічного факультету
17:56
18 та 19 квітня святкували День філологічного факультету

Щорічно 19 квітня філологи відзначають День філологічного факультету. Проте цього року лише святковим вечором не обійшлось: відбувся 2 етап всеукраїнської олімпіади з української мови за професійним спрямуванням та книжковий ярмарок.

  Філологічний факультет як окремий підрозділ ЧНУ ім. Ю. Федьковича постав у 1940 році. З того часу почали відкриватися все нові і нові кафедри. Сьогодні їх налічується сім: кафедра сучасної української мови, історії і культури української мови, української літератури, зарубіжної літератури і теорії літератури, слов´янської філології, румунської філології та журналістики. Тут працює 11 професорів, близько півсотні доцентів та двох десятків асистентів. Студентів тут понад тисячу, і кожного року цей факультет відкриває нові таланти.
  До дня філологічного факультету студенти організували книжковий ярмарок, кошти з якого будуть віддані на благочинність. 18 та 19 квітня проводився 2 етап всеукраїнської олімпіади з української мови, призерів якої нагородили на святковому вечорі.
  Свято відкрив вітальною промовою декан філологічного факультету Борис Іванович Бунчук. А далі ведучі Володимир Півторак та Оксана Ціпліцька представляли милозвучні голоси вокалістів. Першими виступили призери загальноукраїнського конкурсу "Заспівай з викладачем" Лариса Василівна Бережан та Максим Скрипій з піснею про білого лебедя. Талановиті та здібні Валентина Андріївна Чолан з Мариною Фіжделюк дивували публіку піснею "Квітка-душа". З піснею "Адажіо" виступила Надія Бойко.
   Але філологічний факультет славиться не тільки поетами та співаками, тут навчаються ще й умілі актори та танцюристи. Циганське щастя на сцені зобразила учасниця театральної студії "Любисток" Іванна Стеф'юк. А Юлія Попович зі своїм танцювальним партнером подарували глядачам граційну та витончену румбу.
  Великою несподіванкою став виступ улюблениця студентів Андрія Юрійовича Гречанюка та молодого таланта Василя Терновецького, які запропонували історію восьмого кольору. "Хочеш я твоїм кольором буду, восьмим кольором, восьмим чудом. Білим я буду, білим, як сніг, якщо ти ним бути дозволиш мені", - ці слова настільки зачарували жіночу аудиторію, що кілька студенток під час виступу танцювали і підспівували, а всі інші голосно аплодували при закінченні пісні.
  Неймовірний шанс закривати святковий вечір дістався Світлані Фурманюк - вона закликала не забувати пісню солов’їну, яка аж до неба лине та в горі не загине. "Все в нас з вами буде, як ми добрі люди, Тільки ти цю пісню не забувай", - такими словами закінчилось свято чудового настрою та затишної атмосфери, яке було організоване за підтримки профспілки студентів ЧНУ.
 


Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 722 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]