Головна » 2012 » Квітень » 07
  На звітно-виборній конференції Чернівецької обласної організації Спілки журналістів України, яка відбулася 6 квітня у приміщенні газети «Чернівці», головою ще на 5 років обрано заслуженого журналіста України Юрія Терона. За нього проголосували 48 із 59 делегатів конференції. Окрім того, на конференції було обрано 11 членів правління обласної організації НСЖУ, ревізійну комісію у складі 4 осіб й делегатів на XII з’їзд НСЖУ.
  У звітній доповіді Юрій Терон зазначив, що обласна спілка значно поповнила свої ряди — у 29 первинних організаціях налічується близько 300 членів Спілки журналістів. Про створення первинної організації НСЖУ заявила й кафедра журналістики ЧНУ.
  На звітно-виборній конференції було ухвалено також положення про Раду етики і права Чернівецької обласної організації Спілки журналістів України. Цей рамковий документ регламентує повноваження Ради, сферу діяльності, порядок розгляду заяв та ухвалення рішень.
  Юрія Терон – журналіст-телевізійник, багато років він працював редактором на Чернівецькому облтелерадіо, редактором і начальником редакційно-видавничого відділу Чернівецького облполіграфвидаву, головним редактором та генеральн ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 668 | Дата: 07.04.2012 | Коментарі (0)

   Напередодні Всесвітнього дня здоров’я стали відомі імена володаря Гран-прі та премій Всеукраїнського конкурсу журналістських матеріалів «Здоровим бути вигідно!», який провів Український фонд «Здоров’я».
   За словами голови Українського фонду «Здоров’я» та голови журі конкурсу Володимира Дудки, за перемогу у чотирьох номінаціях змагалося 169 журналістських матеріалів. У категорії «Друковані ЗМІ» – 67 матеріалів, «Телекомпанії» та «Радіокомпанії» – по 37 робіт, «Інтернет ЗМІ» – 28. Журналісти із регіонів виявились активнішими - 80% конкурсних робіт надійшло із регіональних ЗМІ. Географія учасників конкурсу охопила усі області України, що підтвердило статус Всеукраїнського конкурсу.
   Найвищі оцінки високоповажного журі одержала художньо-документальна радіокомпозиція «Квіти для Оксани» Наталії Бурли із радіо «Буковина» Чернівецької ОДТРК - випускниці кафедри журналістики 2011 року. Суддівська команда відзначила оригінальність подачі матеріалу, творчий підхід та переконливу аргументацію на користь здорового способу життя. У програмі йдеться про молодого юнака, який внаслідок трагічної випадковості у дит ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 744 | Дата: 07.04.2012 | Коментарі (1)