Головна » 2012 » Квітень » 27
   26 квітня 2012 року з нагоди 26 річниці чорнобильської катастрофи в Чернівецькому національному університеті імені Ю.Федьковича викладачі та студенти вшанували пам’ять жертв цієї найбільшої в історії техногенної катастрофи. У церкві резиденції під час двадцятихвилинної перерви між заняттями пройшла панахида за загиблими. Її очолив завідувач богословського відділення доцент протоієрей Микола Щербань. Йому допомагали викладачі відділення та студенти-теологи. Присутніми були також студенти сусіднього філологічного факультету та журналісти.

  По завершенні панахиди Микола Щербань звернувся до присутніх, ще раз підкресливши пам'ять про цю дату та наголосивши на потребі здобувати досвід і виносити уроки, щоб подібні трагедії не повторилися.    
  Нагадаємо, що в числі перших, хто за покликом професії опинився у горнилі Чорнобильської АЕС, були і журналісти Прип’ятського телебачення. А а ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 720 | Дата: 27.04.2012 | Коментарі (0)

  З кожним роком кількість автомобілів на дорогах країни збільшується. І не дивно, адже авто - це зручно і престижно. Людина за кермом почуває себе впевнено і захищено. Але разом з цим на вулицях зростає кількість аварій, внаслідок яких гине багато громадян. Цим ситуаціям є багато пояснень, починаючи від незнання дорожніх правил та закінчуючи халатністю водіїв.
   Страшить, коли переходиш вулицю на зелене світло і помічаєш, як водії, буває, навіть не намагаються зупинитись. Коли на пішохідному переході автомобіліст не зменшує швидкість, а навпаки.
   Куди котиться цей світ грошей і марнославства? Невже якщо ти маєш права на дороге авто, то ти можеш ризикувати чужим життям? Чому люди втрачають свої життя через чиюсь нерозсудливість?
   І цьому немає кінця. Навіть після чиєїсь смерті вони далі будуть їхати 200 км на годину, не задумуючись, що через 50 м може бути перехід, де мама несе свою дитину до садочку чи пенсіонер вирушив купити хліба. А їм все одно, бо вони поспішають. Зачинившись у великій купі заліза, вони мчать назустріч смерті.
   Шкода, адже за одну мить, за один неправильний рух все може скінчитися. Вони не потраплять на роботу, не обі ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 674 | Додав: Марта | Дата: 27.04.2012 | Коментарі (0)