Головна » 2012 » Квітень » 03
Посольство Німеччини у Києві та Українська редакція "Німецької хвилі" (Deutsche Welle) запрошують на липень та на серпень 2012 р. по двоє студентів або випускників відділень журналістики взяти участь в одномісячному стажуванні у Інтернет-, теле- та радіоредакції "Німецької хвилі" в Бонні. На початку серпня в рамках чотириденної програми перебування у Берліні практиканти спільно відвідають редакції різних берлінських ЗМІ та політичні інституції (зокрема, редакції газет і телеканалів, школи журналістики, Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини). Вартість проїзду до Німеччини і з Німеччини оплачується самими учасниками. Для витрат на проживання і харчування у Бонні практиканти отримають від "Німецької хвилі" компенсаційну суму, переїзди всередині Німеччини та проживання і харчування протягом перебування у Берліні оплачуються Федеральним міністерством закордонних справ. Заявки можуть подавати
- студенти відділень журналістики, які на момент стажування (липень чи серпень) будуть зараховані на магістерське навчання в одному з українських вищих
навчальних закладів. Як доказ необхідно подати довідку про навчання;
- випускники відділень журналістики, які закінчили вищий навчальний заклад не давніше ніж два роки тому. Як доказ необхідно подати свідоцтво про закінчення вищого навчального закладу.
Заявники п ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 653 | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (1)

Студенти кафедри журналістики стали підписантами «Етичного кодексу українського журналіста».
   Цей крок був зроблений у відповідь на звернення до керівництва ЧНУ ім. Ю.Федьковича голови Комісії з журналістської етики Володимира Мостового. Він зазначив, що студенти, проходячи практику у ЗМІ, а іноді й співпрацюючи з виданнями на умовах нештатних кореспондентів, мали б знати положення цього кодексу та дотримуватися професійних етичних стандартів. Під текстом надісланого комісією Кодексу підписалися понад 60 майбутніх журналістів – як першокурсників, так і тих, хто вже спробував себе у професії. Акція з підписання фахового журналістського документу охоплює вузи України, де готують медіа-працівників. Комісія з етики висловила сподівання, що такий крок допоможе покращити розуміння студентами онтології журналістської діяльності та сприятиме удосконаленню фахової підготовки тих, хто завтра стене обличчям наших медіа.
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 661 | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (0)

   Ти молодий(-да) та амбіційний(-на)? Хочеш власною професійною діяльністю припинити «джинсу» та мрієш бути професійним журналістом? - Тобі до нас! Школа молодого журналіста надає тобі таку можливість!
  Перша школа пройде у Вінниці для журналістів Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької областей. Другу школу зустрічатиме Чернігів, Чернігівська медіа-група. Третю школу - Запоріжжя.
   Школа журналістики проводиться для молодих журналістів з досвідом роботи до 1,5 року, що вже працюють у редакції регіональної газети.
   Проект здійснюється Асоціацією незалежних регіональних видавців України за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.
Учасники школи матимуть можливість дізнатися, як писати репортажі та робити інтерв'ю, як створювати мультимедійні статті, як робити локальні розслідування, як шукати та перевіряти інформацію, як працювати з соціальними мережами.

Прийом анкет триває до 15 квітня 2012 р.
Місце проведення першої школи - м. Вінниця, на базі Медіа Корпорації «РІА»( місцевого лідера на регіональному медіа ринку).
Докладніше дивіться airpu.org
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 659 | Дата: 03.04.2012 | Коментарі (1)