Головна » 2014 » Квітень » 4 » Незаконні «скарби»
20:53
Незаконні «скарби»

    Близько місяця тому в кожного бажаючого з’явилася можливість відвідати колишню приватну резиденцію Віктора Януковича – Межигір’я. Внаслідок цього було виявлено «чорну бухгалтерію» колишнього президента, а також випала нагода оцінити його статки. Для прикладу, вартість центральної люстри складає 88 тис. грн., тумбочки з Італії обійшлися в суму від 42 тис. до 77 тис. грн. кожна.
   Поет і народний депутат Павло Мовчан, член Комісії Верховної Ради з питань культури і духовності, висловився так: «Це неомежигірський стиль — ні смаку, ні ідеології, ні серця». В Інтернеті навіть було створено опитування з приводу використання ресурсів Межигір’я. Також були висловлені пропозиції щодо реорганізації резиденції у музей, дитячий санаторій чи готель.
   В цілому експерти оцінили резиденцію в 12 млрд. доларів. Для прикладу, 31,4 млн. грн., вкладених в дерев’яні матеріали для інтер’єру корабля, який був розташований на території резиденції екс-президента, можна було б використати для ремонту 60 навчально-виховних закладів у Львові.
   Президент Всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій зазначив, що «зношеність медичного обладнання в Україні становить 70%». А культурно-оздоровчий центр, який знаходиться на території Межигір’я, обійшовся Віктору Януковичу в 762,6 млн. грн., що у 34 рази перевищує суму, яку потребує Донеччина на оновлення медичного обладнання. Відповідно цих коштів було б достатньо для заміни медичного устаткування майже у всій Україні.
   Не без уваги залишається й проблема доріг, яку можна було б вирішити сумою, витраченою на оздоблення так званої «Хонки» – п’ятирівневої центральної будівлі комплексу «Межигір’я», що становить близько 10 млн. грн.

   Таким чином можна оцінити «турботу» четвертого президента України про свій народ.


Студенти 211 групи
Спеціальності «Видавнича справа та редагування»
Петрова Вікторія та Шпітула Наталія

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 659 | Додав: | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]