Головна » 2012 » Вересень » 28 » Ми Вам наклепаєм!!!
23:40
Ми Вам наклепаєм!!!
27 вересня під міською радою відбувся протест проти законопроекту, який вводить покарання за наклеп. На пікет зібралося близько 200 учасників. Захищати свободу слова прийшли журналісти обласних та національних телерадіокомпаній, друкованих ЗМІ, інформаційних агентств, студенти кафедри журналістики та кафедри політології ЧНУ ім. Ю. Федьковича, блогери та громадські активісти.
Під час акції організатори виступили з резолюцією «Не дамо задушити свободу!», у якій зазначається, що «журналісти Чернівецької області, усвідомлюючи суспільну роль своєї професії, закликають усіх буковинців захистити своє право знати і сказати «НІ» антидемократичному закону про наклеп.»

«Ми не маємо права цього допустити. Буковинська громада у всі часи своєї історії демонструвала світові здатність згуртуватися для відстоювання ідей демократії та свободи. Не зганьбімося й цього разу! », – зазначив один із організаторів акції Василь Забродський.
Нагадаємо, законопроект був зареєстрований у ВР 19 липня. І після десятків протестів, автор законопроекту, депутат Журавський, вирішив його відкликати. Проте згідно Закону, за зняття законопроект з порядку денного, мають проголосувати 226 депутатів.

P.S. Особлива подяка третьому курсу журналістики, які дуже класно сформулювали свої думки на плакаті «Ми вам наклепаєм» (це було дуже креативно), першому курсу (за те, що вони прагнуть чогось незважаючи на те, що половину на протест привели) і, звичайно, Василю Забродському за плакати (хоч і було по кілька однакових, зате хоть щось було, але краще приніс би нам просто червоні маркери і білі ватмани).
Жаль, що організатори робили все самотужки і ні до кого не звернулися за допомогою до молодих креативних.

Вікторія Яшан
Фото Івана Бочулинського та Петра Гайдащука
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 623 | Додав: Нікуся | Теги: протест, закон про наклеп | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]