Головна » 2012 » Вересень » 27
Дорогі колеги!
  Протест проти ухвалення в першому читання так званого закону про наклеп, проти якого ми виступали під стінами чернівецької ратуші, перенесеться до Києва. Журналісти з усієї країни та небайдужі громадяни проведуть акцію "STOP закону про наклеп!" під стінами Верховної Ради України. Всеукраїнський протест відбудеться у понеділок, 1 жовтня, на вулиці Грушевського, 18/2 о 10-й годині ранку.
  Чернівецькі журналісти теж матимуть змогу приєднатися до акції. У неділю, 30 вересня, планується організований виїзд автобусу з журналістами на Київ. Місце і час його відправлення будуть оголошені додатково. Щоб взяти участь в поїздці зголосіться, будь ласка, до 14.00 п’ятниці, 28 вересня. Кількість місць обмежена.
  Контактна особа Юрій Чорней (тел.: 050-201-39-04).
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 605 | Дата: 27.09.2012 | Коментарі (1)

Понад 200 чернівецьких журналістів провідних ЗМІ Буковини, яких підтримали студенти кафедри журналістики ЧНУ ім. Юрія Федьковича, вийшли сьогодні 27 вересня на акцію протесту під назвою «Захисти своє право знати. Скажи НІ закону про наклеп».
   Законопроект № 11013 (автор В. Журавський ) - це остаточне руйнування свободи слова, цілеспрямований наступ на демократичні засади. Люди читатимуть новини, чи дивитимуться випуски новин – і не почують жодної критики. На ілюзії свободи хочуть побудувати ілюзію чесності.
   18 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема, за наклеп. Законопроект вводить покарання у вигляді 2-5 років в'язниці за наклеп. У першому читанні закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.
   Ганна Герман, яка відвідала Чернівці 26 вересня, відповідально заявила, що Президент «ніколи не поставить свого підпису під законом, який би обмежував свободу слова або права людей на ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 707 | Дата: 27.09.2012 | Коментарі (0)