Головна » 2012 » Квітень » 18 » Чи легко працювати у новинній журналістиці?
20:58
Чи легко працювати у новинній журналістиці?
Сьогодні, 18 квітня, на кафедрі журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича
відбулася зустріч студентів І-IV курсів
з керівником інформаційної агенції БукІнфо,
власним кореспондентом УНІАН у Чернівцях
Сергієм Зарайським.
   Говорили про інформаційні жанри журналістики, а зокрема про замітку як основний формат подання новин. Сергій Анатолійович розповів про історію газети "Вечірні Чернівці", головним редактором якої був два роки. Також поділився досвідом роботи в українському незалежному інформаційному агенстві новин (УНІАН), розповів, що подавати новини нелегко, але дуже цікаво. Дав поради, як вирізнити новину з-поміж звичайних щоденних подій, бо саме це і є основною сутністю кореспондента.
  Студенти ставили Сергію Зарайському інтригуючі запитання, їх цікавило відношення гостя до жовтої преси, його погляди на подання новин на телебаченні, на проблему заангажованості видань. У відповідь на запитання, чи можна вважати блоги журналістикою, відповів, що так, проте зауважив, що вони не є джерелом новин, оскільки блоги подають особисте ставлення  авторів до події і їх суб´єктивну думку, але ніяк не первинну інформацію про подію. Тому блоги вважати новинною журналістикою не варто.
Майбутні журналісти захопились досвідом та фаховістю пана Сергія, а він, у свою чергу, був вражений знаннями та підготовкою 1 курсу. Наприкінці Сергій Анатолійович побажав студентам творчих успіхів, наснаги та терпіння, адже за його словами: "Стиль журналіста набувається з роками, і якщо одразу щось не виходить, не варто засмучуватися. Потрібно ставити ціль і впевнено йти до своєї мети".



Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 706 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]