Головна » 2011 » Листопад » 23
  Ось уже сьомий рік 22 листопада в Україні відзначають День свободи. Це свято – один із наслідків революційних подій 2004 року, але найбільшим їх здобутком став початок насправді незалежної української журналістики.
  Свого часу Георгій Гонгадзе поставив риторичне запитання: «Чи не схожа українська журналістика на «Титанік»?». Сьогодні з певністю можна сказати, що «корабель» врятовано, але куди занесе його у бурхливому потоці подій, які відбуваються у нашій державі, залежить від професійності і дотримання етичних норм кожним журналістом.
   З року в рік українська журналістика прогресує, набуває нових рис, намагається, якнайбільше відповідати світовим стандартам. І за словами французького журналіста Поля Стефана Маньє, який днями прибув до України, а попередній візит здійснив 20 років тому, за цей час у нас відбувся прогрес. Але для того, аби отримати високі місця у рейтингу професійності мас-медіа у світі, потрібно ще багато вчитися. На цьому шляху обов’язковим є досвід європейських ЗМІ, яким у силу різних суспільно-політичних обставин випало пройти ці етапи раніше.
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 791 | Дата: 23.11.2011 | Коментарі (0)