Головна » 2011 » Листопад » 22
Він формував французьке телебачення в 60-х, працював під кулями в Югославії, Албанії та Грузії. Керував телебаченням у Варшаві, Москві і Римі.
  Стефан Маньє приїхав до Чернівців, щоби розповісти студентам кафедри журналістики ЧНУ про професійну етику. Протягом двох днів перебування в місті він не встиг ознайомитися з місцевим телебаченням. Утім, гість дещо скупився на компліменти, згадуючи вітчизняні медіа. Він вважає, що українські канали лише починають свій шлях. На цю думку Стефана Маньє наштовхнула сусідня Румунія.
   Іншої думки перший секретар французького посольства. Він заявив, що українська преса вразила його своїм рівнем, який не нижчий, а подекуди навіть вищий, ніж у західноєвропейських видань.
- Ми недаремно сюди привезли такого відомого журналіста, тому що в Україні справді є підґрунтя, щоби тут народжувалися дуже сильні журналісти, - зазначив Емануель Берар, перший секретар Посольства Франції в Україні.

Репортаж дивіться сьогодні о 21:30 на телеканалі ТВА в "Темах дня".
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 662 | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (4)

  Про специфіку роботи на телебаченні майбутнім і теперішнім чернівецьким журналістам розповів відомий у Франції тележурналіст Стефан Маньє. Його запросили провести дводенний семінар для студентів. Пан Маньє також зустрівся із діючими журналістами. Останніх цікавили думки старшого колеги буквально про все: "ваш улюблений жанр" "ваша думка щодо свободи слова в Україні"….

  Перші хвилини прес-конференції журналісти мали змогу поставити питання і до першого сеrретаря посольства Франції в Україні Емануеля Берара, поки той мав час до запланованої зустрічі. Чи правомірно Чернівці називають "маленьким Парижем" - запитували його думки. Пан Берар вважає, що наше місто швидше "маленькиq Відень чи Прага".

  Eменуель Берар, перший секретар Посольства Франції в Україні: «Я чув, що так називають Чернівці, але не згоден. За моїм уявленням тут дуже відчутний дух центральної Європи. А Париж - це західна Європа».

  Сфера його інтересів в Україні - друковані ЗМІ. Українську пресу він назвав потужною і якісною. Стефан Маньє розпові ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 674 | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

  Відомий французький тележурналіст Поль-Стефан Маньє 21-22 листопада провів для студентів відділення «Журналістика» ЧНУ майстер-класи та прогулявся Чернівцями.

   Про своїх слухачів тележурналіст відгукується схвально. Розповідає, що студенти були дуже уважними та не соромилися ставити гострі запитання. Самі ж студенти, які прийшли послухати Поля-Стефана, розповідають інакше.
- Було не дуже цікаво, адже відповіді на наші питання були дуже розмиті. Маньє не знає української, тому витрачали багато часу на переклад, від цього розсіювалася увага, - розповіла одна зі студенток.
   Окрім питань на тему журналістської етики та специфіки роботи сучасного журналіста Поль-Стефан розповів і про доходи своїх колег.
- У нас є журналісти, які заробляють можливо трохи менше за французьких футболістів, - стверджує Маньє. – Це ведучі популярних телепередач, їхня зарплатня може сягати 20 тисяч євро на місяць, але, звісно, є й такі, що живуть за мінімальний прожитковий мінімум.
   Після майстер-класів Поль-Стефан прогулявся містом і переконує, що Чернівці стали для нього відкриттям.
- Вперше в Україну я приїхав двадцять років тому, щоб висвітлювати процес здобування незалежності, - розповідає Поль-Стефан Маньє. – Торік ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 820 | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (2)

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 866 | Додав: TiNkA | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (1)