Головна » 2010 » Червень » 07
До дня захисту дітей пластуни Чернівців склали гігантський пазл із зображенням українських вояків різних епох. Члени Пласту складали кількаметрову мозаїку на Центральній площі, що в самому центрі міста. Композиція сформувалась з понад 130 фігурних частин. Такий проект має назву «Вчимо історію разом!», його завданням є у ігровій формі зацікавити дітей вивченням української історії, а зокрема славних українських військових традицій.

 До складання пазлу залучили відомих буковинців – заслужених артистів України Оксану Савчук та Івана Кавацюка, олімпійську чемпіонку Тетяну Мунтян, поетесу Віру Китайгородську, генерального директора ТОВ «Машзавод» Віктора Сідляра, доцента кафедри української літератури Оксану Івасюк, голову ММА «Сокіл» Миколу Антофійчука, письменницю Христю Венгринюк, літератора Сашка Горського, голову Федерації «Обнова» Мар’яна Лазарука. Захід благословив декан Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Василь. Під час процесу складання зображення до акції охоче долучалися перехожі. Особливе зацікавлення така ініціатива викликала у дітей.

В ілюстрації великої мозаїки використані зображення українського війська у одностроях, зокрема відображені вояки Київської Русі, Запорізької Січі, Карпатського опришка, Січового Стрільця, вояка Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, Карпатської Січі, І Українськог ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 794 | Додав: sonata | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

До уваги студентів  IV курсу! Надійшла інформація від Googl-групи «MediaUkraine». Вона корисна для тих, хто слухає курс «Журналістське розслідування».

      На сайті Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) створено новий розділ "Реакція влади" (в головному меню "ЖР") - http://irrp.org.ua/research/reaction В рамках проекту "Моніторингу та підвищення ефективності журналістських розслідувань в регіонах" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" розділ інформуватиме журналістів-розслідувачів, редакції ЗМІ, громадські організації про результати реагування влади на інформаційні запити щодо публікації журналістських розслідувань.

     Низький рівень реагування на результати журналістських розслідувань з боку органів влади України та громадськості є одним із факторів, що гальмують як розвиток жанру журналістських розслідувань, їх ефективність, попит на розслідування з боку аудиторій ЗМІ та громадськості загалом, так і демократичні перетворення в країні, прозорість функціонування органів влади. Саме інформаційні запити в органи влади від імені ГО «ІРРП» щодо реагування на публікації журналістських розслідувань та паралельна правова допомога журналістам-розслідувачам та їхнім редакціям з питань реакції влади на публікації в рамках цього проекту стане тим вагомим компонентом, якого н ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 829 | Додав: sonata | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

 
Презентації
Талановита журналістка та молода письменниця Леся Воронюк презентувала в палаці «Академічному» свою книжку «Записки на зап’ястях». Оригінальна назва збірки в письменниці виникла не випадково.
– Часто доводиться записувати щось на руках, – зізнається Леся. – Не завжди під руками є блокнот чи ноутбук.
Насправді, «Записки» – вже третя заліком книга молодої письменниці. Леся Воронюк присвятила збірку своїм ровесникам, які народилися в кінці 80-х років.
Перебуваючи на презентації, відчувалося, настільки творчість письменниці пронизана духом патріотизму та любові. Лесі вдалося зібрати повний зал глядачів: від малого і до літнього поціновувача сучасної літератури.
– Не думала, що сучасні автори здатні так глибоко писати та відчувати, – висловилася любителька літератури Анастасія Чубейко.
Разом із Лесею для гостей читав «Записки» вокаліст чернівецького гурту «Полюси» Олег Сірман. Колеги з гурту організували музичний супровід до читання авторських творів.
Слід зазначити, що художнє оформлення книжки зроблене не менш талановитим фотографом та журналістом газети «Буковина» Олександром Ткачуком.
– Мені довелося вникнути в саму суть творіння письменниці, щоб вдало та максимально точно виразити на світлинах те, про що писала Леся, – ск ... Читати далі
Переглядів: 1202 | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (9)