Головна » 2010 » Березень » 19
Для студентки ІV курсу філологічного факультету (спеціальність «Журналістика») Аліни Голінати-Слоти січень 2010 року став знаковим місяцем. Адже 15 числа у приміщенні Чернівецького медичного коледжу відбувся підсумковий ІІІ етап Х Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, у якому Аліна здобула перемогу!

Організаторами змагання виступило Міністерство освіти і науки України та Ліга українських меценатів за підтримки Міністерства культури і туризму України. За традицією, конкурс щороку стартує 9 листопада, в День української писемності та мови.

Згідно з положенням про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, участь у ньому можуть брати учні 3-11 (12) класів ЗОШ, професійно-технічних училищ, студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації усіх форм власності, курсанти вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України, ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна та закордонні українці. Метою конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів та профтехучилищ конкурс ім. П. Яцика проходить у 4 етапи, а для студентів ВНЗ – у 3. Переможці І, ІІ, ІІІ етапів змагання нагороджуються дипломами встановленого Лігою українських меценатів зразка. Переможці пі ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 911 | Дата: 19.03.2010 | Коментарі (2)

Всеукраїнська громадянська кампанія «Табачника геть!», започаткована студентами українських вишів, набирає розмаху. Акцію, що 13 березня розпочалася з Херсону, уже підтримали студенти Львова, Луцька, Тернополя, Києва… Найбільше молоді зібралося у Львові - близько п’яти тисяч осіб (подібного не спостерігалося з часів помаранчевих мітингів). Студентський протест переростає у загальноукраїнський громадський спротив. З’явилися звернення інтелігенції, громадських організацій, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів. 18 березня свою позицію висловили студенти Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Голова Наукового товариства студентiв та аспiрантiв ЧНУ Сергiй Бостан повідомив, що органи студентського самоврядування, профспiлка студентiв, наукове товариство студентiв та аспiрантів, опираючись на численнi заяви вузівської молоді, звернулися до президента України, прем’єр-мiнiстра та спiкера ВР із заявою, у якій засудили призначення Дмитра Табачника мiнiстром освiти i науки.

Ось текст їхнього звернення:
Шановний пане Президенте України, пане прем’єр-міністре, пане голово Верховної Ради! Впродовж останніх десятиріч гуманітарний сектор України перебував у глибокому занепаді.
Якщо культурна сфера дотепер залишається поза увагою чиновників та народних обранців, то реформам у сфері освіти перешкоджає їх попу ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1061 | Дата: 19.03.2010 | Коментарі (10)