Головна » 2010 » Березень » 24
      18-19 березня «табуретники» гостювали в Чернівцях.
     Приїхали вони на запрошення Профспілки студентів ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Організатор проекту «Табурет» Леонід Кантер привіз фільми про подорожі учасників проекту. Йшлося про їхні мандрівки світом. Мета їхніх подорожей – поставити табурет на березі океану. Три стільці вже встановлені на Атлантичному, Індійському та Північно Льодовитому океанах. Четверта подорож стартує 27 березня і повинна закінчитися у Південній Америці, де встановлять стілець на узбережжі Тихого океану.
    Автор проекту сподівається, що триватиме подорож 1 рік і закінчиться фестивалем в Аргентині. «Тільки подорожуючи, ви зможете відчути, що таке свобода, і навчитеся цінувати все, що вас оточує» – стверджує найекстрeмальніший та найоригінальніший мандрівник України Леонід Кантер.
     На зустрічі зі студентами Л.Кантер та його нова команда розповідали про цікаві та захоплюючі випадки, що траплялися з ними під час подорожей та рекомендували спудеям взяти свій «табурет» і піти світ за очі. 18 березня опісля перегляду двох фільмів учасник проекту «Табурет» Роман та фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій організували спонтанний джем-сейшин, на закінчення вечора студенти ЧНУ навчили гостей танцювати бельгійської по ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 810 | Додав: sonata | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (2)

«Я зі своїми приятелями живу тут недалеко. Нещодавно Михайла підвищили, так ми перебралися до кращого райончика, — розповідає юнак на вигляд років 20-ти, хоча насправді йому всього 15. — А ти точно не з міліції? Якщо покажеш своє посвідчення журналіста, може тоді, в якомусь кафе за чашкою чаю з пирогом, я тобі щось розкажу...»

Влад відноситися до нового типу безпритульних дітей, які збиваються у групки від 5 до 10 осіб і знімають квартиру, головним критерієм вибору якої є наявність ліжка. Працюють вони, частіше за все, на будівництвах або вантажниками. У голодні вечори вони звертаються до соціальних служб, замовчуючи про своє місце проживання. Згадуючи про своє «вуличне минуле», хлопчик здригається: вічне відчуття голоду, холод, дискомфорт, труби в підвалах, що протікають, страх, що «чистка» вулиць буде саме сьогодні, а потім знову дім. Із своєї сім’ї Влад пішов не через бажання вдихнути свободу на повні груди, а тому, що так склалися обставини: там живе вітчим, з яким можна спілкуватися лише в присутності матері. А варто їй піти на роботу, починається «дідівщина». У притулок, де йому, в принципі, подобалося, також не хочеться йти, тому що там його знову направлять чи то додому, чи то до інтернату. А тут ти сам собі господар і чесний громадянин своєї країни. «Нещодавно ми взяли до своєї компанії дівчину, їй 14 років, — далі розповідає Влад. — Вона була на четвертому місяці вагітності від ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 881 | Додав: sonata | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (2)

Мати хобі – це класно. Цікавитися мистецтвом ще краще. А щоб захоплюватися сучасним мистецтвом треба мати талант для особливого бачення світу. Обдарованих 10 березня у Будинку естетики та дозвілля виявився повен зал. Саме там відбувся показ сучасного іспанського короткометражного кіно. Презентувалися 8 кінокартин різних режисерів. Серед представлених була й картина Борі Кобеаґи «Перший раз», що номінувалася на нагороду Краща короткометражка на іспанському кінофестивалі. В одинадцять хвилин стрічки вкладений глибокий сюжет, який показує що перший раз може бути першим ще раз, особливо якщо відчутна різниця у віці. Були також романтичні історії про кохання та роботи у жанрі жахів.
Організацією вечорів займається кіноклуб КОМПОТ, і безпосередньо його засновник – Юрій Хорунжий.
- Мета таких заходів показати чернівчанам кращі роботи світових режисерів. Хочемо щоб глядач мав альтернативу попсовим блокбастерам і не цікавому телевізору. Ідея організації такого клубу у мене народилася ще під час навчання в університеті, але реалізувалася тепер. В цьому нам допомагає Міжнародний фестиваль візуального мистецтва Wiz-art. Ми обираємо теми, вони привозять зі Львова підбірки фільмів.
- Мені сподобалася сьогоднішня презентація – розповідає студентка Леся Крушельницька. – Цікавими мені були майже всі стрічки, окрім однієї, де йшлося про чоловіка, що не впізнав своєї дружини. Для розуміння фільмів сприя ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 798 | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (2)

Навчаютьcя студенти неохоче…
Хто вважає, що студентом бути просто і легко дуже помиляється. Насправді це важка праця над своїм ім’ям та безпосередньо над собою. За період навчання через руки студентів проходять сотні книжок, тисячі ксерокопій і тільки мала частка з цієї «макулатури» залишається в голові. До того ж болонська система не сприяє студентам у веселощах. Та студент завжди залишається студентом і на те що захоче, він час знайде.
Додаткові курси, навчаючись в університеті, відвідує не багато студентів. Кожен сам окреслює свою мету перебування у ВНЗ. Хто якнайбільше знань здобути, а хтось – жодної студентської вечірки не пропустити. Та і навчання дається кожному по-різному.
В університеті відкрито академію Cisco, що організувала курси для студентів інженерно-технічного та факультету комп’ютерних технологій. Хоча навчатися можуть і математики, тільки потрібна відповідна база знань.
Навчаються студенти чотири семестри і кожного тижня по три рази відвідують заняття Cisco. «Насправді це не легко, - говорить студентка ІТФу Наталія Щіпанова. – Курси забирають багато часу. Але вони дуже цікаві. Нам не тільки розповідають суху теорію, нас все вчать робити на практиці. І після кожної теми ми дистанційно здаємо модуль через Інтернет. Окрім того досить престижно мати сертифікат Cisco, і так легше знайти роботу». Випускник ІТФу Сер ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 850 | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (3)