Головна » 2009 » Вересень » 15

Завтра – 16 вересня – українські журналісти втретє згадають загиблих колег. Нагадаємо, що XI з’їзд НСЖУ в квітні 2007 року ухвалив рішення щорічно кожної третьої п’ятниці вересня відзначати День пам’яті українських журналістів, які віддали життя за Правду. Завтра, крім того, сумна річниця загибелі Г.Гонгадзе.

Це день – пам'ять про усіх, хто загинув в «гарячих точках» і в мирний час, виконуючи професійний обов’язок надавати чесну і оперативну інформацію. Українські журналісти вимагають оприлюднити на веб-сайті Генпрокуратури інформацію стосовно того, хто з журналістів став жертвами злочинів за роки незалежності України, скільки журналістів були позбавлені життя внаслідок злочинів і скільки таких злочинів розкрили. Ці дані досі під питанням.

Справа в тому, що розслідування обставин загибелі багатьох представників ЗМІ велися так, щоб не можна було встановити зв’язок з їх професійною діяльністю. Голова НСЖУ Ігор Лубченко зазначив: "Нам відомі факти, коли вбивство журналіста видається за побутовий злочин, який не пов'язаний з професійною діяльністю, хоча в багатьох випадках є свідчення, що в загиблих зникали чи матеріали, підготовлені до друку, чи документи власне журналістського розслідування та інші очевидні факти, що загибель журналіста пов’язана з його професійною діяльністю".

... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 882 | Дата: 15.09.2009 | Коментарі (0)