Головна » 2011 » Жовтень » 22 » «Словами за права»
23:21
«Словами за права»
  10 грудня 1948 року в Парижі 58 країн-членів Організації Об’єднаних Націй, взявши за взірець проголошену під час Великої французької революції у 1789 році Декларацію прав людини і громадянина, ухвалили Загальну декларацію прав людини.
   У 1950 році, прагнучи забезпечити дотримання прав людини на всіх континентах та привернути увагу міжнародної спільноти до цієї проблеми, ООН запропонувала світові відзначати 10 грудня кожного року Всесвітній день прав людини.
   З метою долучити українське студентство до висвітлення проблематики прав людини Посольство Франції в Україні оголошує журналістський конкурс «Словами за права».
   Учасники конкурсу мають написати статтю українською або російською мовою, присвячену особі, державній або недержавній організації, чия діяльність пов’язана з проблематикою Прав людини.
   Конкурс стартував 17 жовтня 2011 року.
  Про умови та формат конкурсу «Словами за права» можна дізнатися на сайті: http://slovamyzaprava.wordpress.com.
  На цьому сайті будуть також опубліковані всі статті, допущені до конкурсу.
   Статті переможців надрукують українські видання-партнери конкурсу: газета «День», інтернет-видання «LB.ua», часопис «Український тиждень».
   Церемонія нагородження відбудеться 10 грудня 2011 року у Всесвітній день прав людини.
   Нагороди для переможців: нетбуки, курси французької мови та інші призи від Французького Інституту в Україні, «Альянс Франсез» і мережі гіпермаркетів «Ашан».
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 680 | Додав: | Рейтинг: 4.5/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]