Головна » Статті студентів
« 1 2 3 4 5 ... 12 13 »

Коли вчинено злочин, розслідує його обставини < ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 845 | Додав: Нікуся | Дата: 25.09.2012 | Коментарі (0)

  Журналістика в Німеччині і журналістика в Україні – дві різні практики під однією теорією. У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича викладачі навчили, що таке пошук інформації, звіт, замітка, інтерв’ю. У німецькій журналістиці теоретично ці поняття відрізняються мінімально. Проте реалії зовсім інші.
Якщо у нашому місці виходиш на тротуар і одразу отримуєш болючу тему «Дороги Чернівців», то у Мюнхені з пошуком тем все набагато складніше. За пів дня активного бродіння містом в надії «викопати» щось цікавеньке, траплялися лише вуличні музиканти, колоритні баварські костюми та ігри в м’ячик, якими забавляють себе місцеві пенсіонери. Єдина надія на ексклюзив почала накльовуватися при зустрічі з безхатченком. Проте і вона виявилася марною. «Мій» безхатченко спав на матраці за 200€ (подарунок від перехожої), а випрошених за день грошей вистачало на хліб, ковбасу і пиво. Щось «чорне», на чому можна було б розігнатися журналісту, я так і не знайшла.
  Приблизно так виглядав тиждень, проведений у Мюнхені. Ще один тиждень присвятили теорії. В проміжках між цим нам показували редакції німецьких ЗМІ, знайомили з відомими баварськими політиками та запр ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 775 | Дата: 30.08.2012 | Коментарі (1)

  З 18 по 20 липня у Києві за ініціативи Центру Громадянських Свобод проходив навчально-практичний семінар «Майстерня Вуличних Акцій»
   Більше 20 молодих активістів, які були відібрані із різних куточків України, протягом трьох днів мали змогу поринути у тонкощі планування та організації успішних вуличних акцій; можливість дізнатися про практику ефективних вуличних акцій прямої дії від їх організаторів; спробувати свої власні сили у розробці та практичному проведенні власної вуличної акції та познайомитися з відомими в Україні експертами та тренерами.
   У програмі передбачалися такі навчальні модулі:
— зміст та ефективність вуличних акцій;
— планування та організація вуличної акції крок за кроком;
— технологія мобілізації населення;
— особиста безпека учасників та взаємодія з правоохоронними органами;
— правове регулювання свободи мирних зібрань в Україні;
— налагодження співпраці із ключовими медіа країни/регіону;
— розробка вдалих інформаційних матеріалів;
— формулювання та трансляція основного «сигналу» акції;
— практична реалізація акції, яка буде розроблена самими учасниками.
MVA_1
MVA_2
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 742 | Додав: Нікуся | Дата: 24.07.2012 | Коментарі (0)

  Чернівці посіли 5 місце у рейтингу найкультурніших міст України, складеному журналом «Фокус». Також щотижневик визнав наше місто найкомфортнішим для життя. Не остання причина цьому — наявність у місті книгарень. Проте вже зовсім скоро їх реорганізують. Чи дійсно це певні зміни чи повна ліківідація — невідомо нікому. Проте в будь-якому випадку дух міста буде вже не тим.
  Влада запевняє, що книгарні збиткові, громадяни заперечують аргументом, що приміщення в центрі комусь досить вигідно здавати в оренду. А Ігор Буркут — людина з неймовірним досвідом та безцінними знаннями, а також історик за освітою, політолог за покликанням та досвідчений журналіст 21 липня у сквері Франца Йосифа на 4 лекції Вуличного Університету поділився причинами та наслідками закриття книгарень. Також розповів про те, що формування інтелекту без читання книг неможливе та зачепив багато інших проблем, які зводяться до книги.
    «Насправді існує декілька абсолютно об'єктивних причин занепаду книгарень. Перша з них — це досить високі ціни на якісні книги. Коли людина заходить до книгарні і бачить ціну 100-150 гривень, вона задумується: купувати цю книгу чи ні. Другою причиною є аудіокниги. Виростає покоління,‭ ‬яке не звикло читати великі тексти,‭ бо читати — це велика робота.  ‬Для нього набагато легше вставити навушники у вуха і слухати світову класику, поспішаючи кудись по сво ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 864 | Додав: Нікуся | Дата: 22.07.2012 | Коментарі (1)


Перш за все хочу подякувати рєбятам, які організували Вуличний Університет в Чернівцях та Миколі Костиняну за другу лекцію, яка мала назву «Вконтакте VS Facebook». Приємно, що є люди, які готові навчатися і самовдосконалюватися та люди, які діляться своїм досвідом незалежно від пори року, канікул чи відпустки.
Всесвітня павутинка
Кількість користувачів Інтернету сягає 2 мільярдів. З них майже 17 млн українців -42 % дорослого населення нашої державита 58% віком від 10 до 25 років. Хтось у Інтернеті грає ігри, дивиться відео та демотиватори, інші-навчаються, вивчають мови та шукають оригінальні кулінарні рецепти. Кожному- своє. За уподобаннями.
Кожен з нас – унікальний  мікроВсесвіт
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 708 | Додав: Нікуся | Дата: 06.07.2012 | Коментарі (0)

   Кожен має право на останнє слово… Так само і я, довго вагаючись після рішення про закриття книгарень, все ж таки вирішила сказати поки що останнє слово у всій цій ситуації. Надихнула мене на це подяка директорів книгарень всім небайдужим та особливо молоді. Так ось...
 Останніми місяцями у Чернівцях точилася запекла боротьба між молоддю та міліцією за право читати книги на сходах ОДА. Бо саме таким чином небайдужа до проблеми реорганізації книгарень молодь висловлювала свій протест. Сім книгарень планують реорганізувати в одну, оскільки вони ніби то є неприбутковими.
Влада запевняє, що обласні комунальні підприємства книготоргівлі на межі банкрутства — було проведено аудит їх фінансової звітності за минулий рік та перший квартал 2012 року. У всій цій ситуації простежувався один позитив: ми маємо небайдужу до майбутнього міста молодь. Проте рішення прийняли і протести не допомогли. ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 598 | Додав: Нікуся | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)

  Вчора о 13:00 у сквері ім. Франца Йосифа Олександр Кирилович Макарчук розповідав про свій диво-винахід — вічний календар. Виявляється, що григоріанський календар має декілька недосконалостей, основна з них - він щороку «губить» по кілька секунд. Та й на друк календарів кожного року витрачаються мільйони гривень.

Вчитель-методист фізики та астрономії зі Сторожинецького ліцею винайшов унікальний календар у 2000 році. Він має 13 місяців, рік налічує 364 доби, кожен місяць має по 28 днів та починається в понеділок, відповідно свята і дні тижня постійно припадають на одні і ті ж дати. Такий календар називається вічним, бо він тисячоліттями залишатиметься незмінним.

 За вічним календарем в році з’являється місяць між серпнем і вереснем, названий винахідником грибень, зайві хвилини і секунди, виведені в один додатковий тиждень раз в шість років. Такий рік буде високосним, та, на відміну від сучасного календаря, буде довшим не на один день, а на цілих 7. Таким чином кожних шість років в грудні буде 35 днів.
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 845 | Додав: Нікуся | Дата: 10.06.2012 | Коментарі (0)

  9 червня чернівчани знову нагадували про необхідність притулку для бездомних тварин. Таку акцію протесту благодійна організація «Захист безпритульних тварин — Не будь байдужим!» проводить уже вдруге. 
 Спочатку на Центральній площі за підтримки танцювальної студії «Move on» відбувся танцювальний флеш-моб, потім - протест проти жорстокого поводження із безпритульними тваринами. 
Учасники з болем говорили про жорстокі методи поводження із тваринами і віддавали у добрі руки маленьких кошенят та собачат.
   Закінчилося все ходоюБ під час якої учасників супроводжували працівники міліції. Згодом сталася сутичка. Як пише один із учасників Василь Виноградов у соц.мережі: «Це сталося на вулиці Ватутіна (біля магазину "Колос") через те, що собачка однієї із учасниць спорожнилась на тротуарі. Власниця почала шукати, чим прибрати за собакою, але не встигла. Продавець торгової точки преси почав нецензурно лаятись, згодом вибіг та схопив дівчину за руку, почав виривати поводок з собакою та штовхати власницю. Учасник акції, який йшов поруч, заступився за дівчину, зав’язалася бійка. Згодом небайдужі перехожі вступилися в конфлікту ситуацію та працівники міліції. Продавець поводив себе агресивно, навіть не вибачився за свою поведінку перед дівчиною. Випадок зафіксований, складені протоколи. Сьогодні в Чернівцях температура досягала +30 градусів, можливо, це є поясненням поведінки продавця – перегрівся під кінець р ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 673 | Додав: Нікуся | Дата: 10.06.2012 | Коментарі (1)

28 травня о 13.00 в Червоній залі ЧНУ відбувся семінар для журналістів. Вела виконавчий директор ІМІ Вікторія Сюмар. Говорили про появу новітніх медіа, їх проблеми та шляхи вирішення, перспективи розвитку.
Виступали також Тарас Возняк (редактор видання "Незалежний культурологічний вісник - Ї") та Ярослав Кирпушко (голова НГО "Буковинський центр реконструкції і розвитку" ).









"Спочатку населення ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 864 | Додав: Нікуся | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (3)