Головна » 2012 » Травень » 29 » Збереження демократії. Семінар
17:54
Збереження демократії. Семінар
    На даний момент в приміщенні актової зали ЧТЕІ КНТЕУ проходить теоретико-методологічний семінар на тему: «Збереження демократії Європейський та євроатлантичний вибір України. Ідеології як фактор виборчого процесу».
   Виступають Тарас Возняк (головний редактор Незалежного культурологічного журналу "Ї", що видається у Львові), Вікторія Сюмар (медіа-експерт) та Ярослав Кирпушко (голова НГО «Буковинський центр реконструкції та розивтку»).
   Слухаємо про довіру в суспільстві до політиків, вибори, роль медіа в політиці.
   Дуже часто говориться: "Неважлива ідеологія, важливо, яка то людина". Але саме ідеологія структурує те, що ми будемо будувати.
   Будь-яка влада — це механізм. І державу вона сприймає ресурсом, з яким можна робити будь-що. Отож влада починає тиснути на державу доти, доки суспільство не буде чинити опору (незалежні ЗМІ, громадські організації). Але цього опору не виникає. І влада, роблячи тиск надалі, потрапляє в провалля, бо суспільство не має твердої основи. Що може стати тим фактором, щоб тиску протистояти? Масовий спротив і розуміння у суспільстві, що ще залишилось щось святе. Цієї межі ми ніяк не можемо сягнути.
   Зараз у Києві втілюється в життя проект «Чесно». Це спроба дати людям інструмент, щоб вони могли чітко оцінити, хто і що є. Це громадянський рух, який буде аналізувати владу за 6 критеріями:
1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини.
2. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.
3. Непричетність до корупційних дій.
4. Прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя.
5. Особисте голосування в парламенті (для діючих депутатів).
6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів (для діючих депутатів).
   За проведеним соціологічним опитуванням від 60 до 80% населення підтримали ці критерії.









Категорія: Статті студентів | Переглядів: 585 | Додав: Нікуся | Теги: демократія, політика, семінар, влада | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]