Головна » 2011 » Листопад » 14 » Книга для нього - стиль життя.
01:06
Книга для нього - стиль життя.



   Презентувавши 11.11.11 книгу "Лексикон інтимних міст у Києві, Юрій Андрухович приїхав і в Чернівці. Наше місто він вперше побачив 1983 р. Тодішні враження описав у книзі так: ”Це було перше місто, куди я не їхав, а мене везли. Обов’язкова армійська повинність. Через 15 років я приїхав сюди добровільно. Враження змінились.”


Автор згадує також хронологічну послідовність виникнення задуму підготовки книги:” Восени 2005року в німецькому місті Дюссельдорф мене навідала ідея описати місця,які бачив,відновити з пам’яті спогади про міста,в яких бував чи жив,бо вони -то певні етапи життя.Є певна кількість міст (13),і я невпевнений чи бував там,чи ні.Якщо цих 13 не рахувати,то в 107 містах стовідсотково відвідав.Тобто міст мало бути 120.В оцих проміжках між 107 і 120 вирішив,що 111,мабуть,золота середина.   Восени 2007 я написав перший текст до книги,поїхавши в Аарау(Швейцарія).А останній-у Ялті. Решта текстів,розташованих у книзі по алфавіту,писав невпорядковано,в залежності від напливів спогадів і готовності до написання. У кожному перекладі порядок буде змінений через розбіжності у алфавіті.  Населені пункти,що починаються на рідкісні літери,шукав спеціально.От як швейцарське Истат.Найекзотичнішим виявилося мексиканське місто Гвадалахара з 6млн мешканцями.А найважче писати було про Київ та Львів,бо постійно виявлялися нові деталі.  11.01.11,коли дописав передмову,із 112 файлів почав складати один.Книга виходила товстіша,ніж я планував.І тут промайнула думка:це найбільша книга,яку коли-небудь видавав.Комп’ютерних знаків було 900 000.Було би цікавіше якби їх виявилося 1 мільйон 111 тисяч.01.06.2011р.переслав книгу поштою президенту фестивалю «Меридіан Черновіц» Святославу Померанцеву, завдяки клопотанням якого і вийшла у світ книжка.” 



 
02.09.2011р.,під час підписання верстки  на фестивалі ”
Meridian Czernowitz”, чернівчани першими почули про гру на Facebook.Суть полягала в тому,щоб вгадати місто,загадане автором.Міст було 11,і тільки одне місто ніхто не відгадав.Це був Стамбул.
Правильних відповідей було безліч,тому я вирішив обирати переможців за творчою подачею.Переможницею стала і чернівчанка.Ольга Денисова вразила Юрія відповіддю про Венецію.Вона отримала в подарунок нову книгу з автографом автора.


Книга буде продаватися у 111 книгарнях України за 111 гривень.Якщо ціну десь збільшено-звертайтеся у сусідню книгарню,там неодмінно буде коштувати 111.








Відео:
http://www.youtube.com/watch?v=6qZgP8Q1-og

http://www.youtube.com/watch?v=5R_-D5LeHgE
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 694 | Додав: Нікуся | Теги: Померанцев, Андрухович, Лексикон інтимних міст | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]