Головна » 2011 » Вересень » 21 » Доля товариства «Знання» уже вирішена?
18:51
Доля товариства «Знання» уже вирішена?
   Принаймні, так видається після прес-конференції, яку для журналістів ініціювали у міській раді. Остаточного рішення у справі ще немає (у вівторок суд так і не розпочав слухання через неявку відповідача), але організатори зустрічі уже натякнули: не варто асоціювати розвиток «Знання» лише з цим приміщенням. Схоже, у рішенні ніхто не сумнівається, оскільки представників ЗМІ запевнили: буде оголошено конкурс на оренду, тож нехай згадане товариство на рівні з іншими подає і свою заявку.
   Директор департаменту економіки міської ради Світлана Хімійчук намагалася довести, що судове протистояння між міськрадою та «Знанням» не є якимось виключенням. З її слів, на сьогодні діє 118 орендних угод, укладених між мерією та громадськими організаціями й політичними партіями, виявлено 173 порушення договорів, 25 справ направлено до суду і вже 12 орендарів зобов’язали звільнити приміщення. З них 8 усунули недоліки, тож мають шанси залишитися в своїх офісах, а четверо таки позбудуться оренди. Пані Хімійчук не зрозуміло, чому щодо жодного розірваного договору немає такого розголосу у пресі, як щодо ситуації зі «Знанням». Крім того, вона наголосила, що до судового розгляду «залучення третіх осіб не допускається». Тож ЗМІ, виходить, втрутилися в ситуацію? З боку присутніх це викликало подив, адже інформувати – їх обов’язок і журналісти закономірно зреагували на конфлікт. На запитання, чи за умови усунення недоліків «Знання» може залишитися у старому приміщенні, як вже згадані орендарі, пані Хімійчук відповіла: «Однозначно ні! Зараз це зробити неможливо».
   Більш обережно висловився начальник юридичного управління Олександр Шиба, який закликав не допускати емоцій та розглядати справу суто у юридичній площині: «Зараз доля «Знання» - прерогатива суду». Проте й він не втримався від оцінних суджень, заявивши, що неявка у суд відповідача «є таким собі тактичним ходом». Як стало відомо, голова товариства Ярослав Курко на час судового слухання та прес-конференції перебував у Києві в центральному офісі товариства «Знання України».
   Щодо прес-клубу, то начальник відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин Андрій Ходоровський визнав його «заручником ситуації», запевнивши журналістів, що міська рада підтримуватиме ЗМІ і запропонує інше приміщення. Проте чиновник так і не зміг відповісти, де його нададуть і коли це можливо: «Наразі ми не маємо від прес-клубу офіційного звернення з цього приводу».
   Врешті, хотілося б почути думку і відповідачів у справі. Особливо в зв’язку з тим, що товариство «Знання» не визнало пред’явлені звинувачення і не вважає себе порушником угоди. Проте пана Курка на прес-конференцію, як він повідомив у телефонній розмові, організатори не запрошували. Тож аргументованої розмови з обох сторін, яка могла б краще пролити світло на ситуацію, так і не відбулося. Залишається лише пошкодувати з приводу такого, з дозволу кажучи, діалогу між владою та громадськими об’єднаннями.
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 759 | Додав: | Теги: Знання України, прес-клуб реформ | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]