Головна » 2010 » Березень » 1 » Цікава та необхідна зустріч
11:01
Цікава та необхідна зустріч
23 лютого в 60-ій аудиторії філологічного факультету відбулася надзвичайно цікава та конче потрібна зустріч для майбутніх журналістів зустріч з відомим у нашому краї журналістом – Георгієм Тероном. Діалог зі студентською аудиторією підтвердив істину, що якщо в людини є творча іскорка, яка з роками множиться на щоденну наполегливу працю, то й результати будуть успішними.

Представила гостя і вела зустріч завідувач кафедри журналістики, член Національної спілки журналістів України доцент Василик Л.Є.
Георгій Георгійович – уродженець Заставнівщини, в 1967 році закінчив філологічний факультет Чернівецького університету, пройшов шлях від кореспондента газети до генерального директора Чернівецької ОДТРК. А між тим була робота на посаді редактора Чернівецького обласного радіо, редактора і начальника редакційно-видавничого відділу облполіграфвидаву. Г.Терон підготував десятки програм і на радіо, і на телебаченні, які стосувалися найрізноманітніших соціальних проблем життя. Отже, за його плечима – величезний досвід практикуючого журналіста-публіциста.

Про що ж йшлося на зустрічі, яка об’єднала в аудиторії студентів-журналістів ІІ-V курсів і викладачів не лише кафедри журналістики? Насамперед у жвавому спілкуванні з аудиторією Г.Терон ділився власним досвідом написання газетної статті – де і як шукати матеріал, щоб він був цікавим та достовірним. На зустрічі йшла мова про якості сучасного журналіста і журналістики, а також особливо наголошувалося , що в сучасних ЗМІ майже зникли такі жанри, як фейлетон і нарис.

Щоб відродити зникаючі жанри зі сторінок друкованих ЗМІ Г.Терон, як голова обласної організації Національної спілки журналістів України, повідомив про те, що управління інформації та спілка, яку він очолює, ініціюють проведення в 2010 році двох журналістських конкурсів – «Лідер» і «Пустоцвіт». Мета конкурсу «Лідер» - відродження нарису як журналістського жанру для формування позитивного іміджу сучасного українського менеджера, підприємця, мецената, фахівця в царині освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, державного громадського, політичного діяча, совісного і чесного громадянина-патріота.
Мета конкурсу «Пустоцвіт» - відродження у ЗМІ області фейлетону як дієвого журналістського жанру, через який викриваються різного штибу бюрократи, шахраї, корупціонери і «обіцяльники» - безвідповідальні чиновники органів державної влади і місцевого самоврядування, депутати всіх рівнів, керівники підприємств, громадські і політичні діячі, лідери громадських організацій і товариств тощо.
Журі відбиратиме публікації/програми у кожному з конкурсів серед друкованих періодичних видань, радіо і телебачення.

Г.Терон повідомив, що переможцю в кожній номінації вручатимуться дипломи обласної державної адміністрації і обласної організації НСЖУ та грошові премії – по 5 тисяч гривень кожному.
На завершення зустрічі гість прочитав фейлетон, який за своїм змістом викриває перипетії нашого неспокійного політичного життя в Україні.
Усі учасники зустрічі були одностайними в тому, що такі заходи необхідно проводити якомога частіше, адже скільки у нашому краї цікавих журналістів, які можуть своїм досвідом допомогти у практичній підготовці майбутніх фахівців.
Юлія Попович (309 група)
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 970 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 журналістка (майбутня :))  
0
Справді було цікаво. Шкода, що такі зустрічі раніше не проходили. Нам дуже бракує практики і практиків, які б поділилися досвідом. Цікава не теорія з підручника, а й те, як вона діє насправді і що з нею робити. Добре, що дехто з викладачів має власний досвід у ЗМІ. Це відчувається і їх приклади нам допомагають, бо якось наближаємося до професії smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]