Головна » 2011 » Березень » 17
До 197-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка студенти Чернівецького університету взяли участь у традиційному конкурсі на краще прочитання віршів Кобзаря.

    У фіналі змагалося більше двадцяти представників з філологічного, юридичного, біологічного, філософсько-теологічного, геогра-фічного, фізичного, економічного, факультету прикладної математики тощо. Таке різноманіття факультетів свідчить про актуальність подібного заходу й любов до слова, яка притаманна кожній людині, незалежно від обраного фаху.

    Право обирати вірші для декламування залишили за конкурсантами. Єдиним обмеженням був часовий регламент – не більше 5 хвилин. На розсуд журі у складі викладачів філологічного факультету студенти представили дві поезії, перша з яких належить перу Тараса Шевченка, а друга – улюбленого українського автора. Серед останніх були тексти Василя Стуса, Євгена Маланюка, Ліни Костенко, Костя Москальця, Юрія Андруховича, Григорія Чубая та ін. Слід відзначити, що цьогоріч учасники продемонстрували справжню літературну обізнаність, не зациклюючись на одному поетові, а добираючи різних авторів. Традиційно популярною залишається хіба Ліна Костенко. Щоправда, у контексті нещодавного виходу її нашумілого роману «Записки українськ ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 616 | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Популярність допомагає вирішувати проблеми людей, вважає 28-річний Денис Бреник
  Денис поєднує два протилежні заняття. Серед молоді він відомий як dj Fox і влаштовує дискотеки не лише в нічних клубах, а й на найбільші свята в Чернівцях. І водночас Денис є депутатом Першотравневої районної ради і головою комісії з питань роботи з молоддю, громадськими організаціями та об’єднаннями. Ми поцікавилися в Дениса його життям.
Як живеться dj-політику?
– Діджей – це людина, яку знають всі. Цю популярність можна використати певним чином для допомоги людям. Наприклад, у людини є проблема і ти вже знаєш до кого потрібно звернутися. Гадаю, в мене вийде зробити дуже багато.
Під час передвиборчої кампанії агітував на вечірках?
– Ні, на вечірках я не агітував. Просто надрукував прогаму вирішення проблем району і візитки з домашньою адресою та номером телефону. За місяць я їх роздав на 12 вулицях – це майже 2,5 тисячі людей. Щодо програми, то я не обіцяв золотих гір. Я не вкладав великі гроші, щоби стати депутатом. Мої виборці – це переважно люди, яким за 30.
Що плануєш зробити як депутат?
– Загалом вся кампанія будувалася на тому, що потрібно залучати активну молодь до вирішення проблем. Зроблю собі окремий номер мобі ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 740 | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

  У Києві відбулась науково-практична конференція під назвою «Місія і вплив органів саморегулювання журналістів України: сучасний стан і перспективи». У ній взяли участь викладачі Харківського, Ужгородського, Запорізького та Чернівецького університетів, а також журналісти всеукраїнських та регіональних видань.
  У рамках конференції було проведено три дискусійних блоки, які стосувались дотримання європейських стандартів в українському медійному середовищі та роботи Комісії з журналістської етики. Учасники заходу обговорили низку важливих проблем, зокрема, можливості для зменшення державного регулювання медіа, особливо з боку Нацради, НЕК, судів та водночас збільшення довіри до журналістів у громадян. Особливо гострим виявилось питання щодо впливу власників на редакційну політику видання, концентрації та непрозорості медіа-власності, зв’язку між рекламними відділами та контентом, умовами оприлюднення піар-матеріалів тощо.
  Перед присутніми виступили закордонні гості – координатор проектів ОБСЄ з питань свободи слова Аделін Улен і представник Британської Комісії зі скарг на пресу професор Роберт Пінкер. Вони висловили свої міркування про необхідність впровадження законів з метою регулювання мас-медійної діяльності у дем ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 680 | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

 
Чернівецький Народний Фотоклуб "Позитив"
м.Чернівці, пров.Вірменський,4 кабінет Кінофотомистецтва
тел.(050)274-56-74, (050)101-03-93
kiruchelo@ukr.net
Звітна виставка фотоклубу "Позитив”
"Без слів…”
  17 березня 2011 року о 15.00 у Чернівецькому обласному художньому музеї відбудеться урочисте відкриття надзвичайно цікавої за змістом та різноманітної за формою виставки фотографічного мистецтва з лаконічною назвою «Без слів…».
  На виставці буде представлено близько 100 робіт, виконаних у різних жанрах. Це репортажі, портрети, пейзажі, архітектура, люди тощо. Серед них є як кольорові знімки, так і класичні чорно-білі.
  Щороку колектив фотоклубу «Позитив» проводить звітну виставку. Цей рік не є винятком, а тому даний захід демонструє результати плідної роботи за останні дванадцять місяців.
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 591 | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (1)