Головна » 2009 » Жовтень » 18
16 жовтня в ЧНУ відбулася презентація книги «Екстракт 150» із серії «Бібліотека газети «День» за участю головного редактора Лариси Івшиної.

Газета "День" – єдине в Україні періодичне видання, що заснувало власну бібліотеку на основі журналістських матеріалів. Починаючи з 2002 р., світ побачили книги «Україна Incognita», «Дві Русі», «Війни і мир», «Апокрифи Клари Ґудзик», «День і вічність Джеймса Мейса», «Почему ОН нас уничтожал?», «Джеймс Мейс: ваші мертві вибрали мене», «Мої університети». Рішенням Міністерства освіти України від 2008 р. вони рекомендовані як допоміжні матеріали для вивчення історії в старших класах та на перших курсах вузів.

Видання «Україна Incognita» розкриває історії життя яскравих особистостей, чиї імена уславили Україну. У книзі «Дві Русі» простежено, якими історичними шляхами розвивалися Київська Русь і Русь Московська, а книга «Війни і мир» являє собою сучасний погляд істориків, філософів, письменників на непрості історичні взаємини українського і польського народів. В «Апокрифи Клари Ґудзик» увійшли кращі зразки народної мудрості. Книга Лариси Івшиної «Мої університети» стала своєрідною візиткою кількох університетів України. Видання «День і вічність Джеймса Мейса» та «Джеймс Мейс: ваші мертві вибрали мене» споріднені тематикою голодомору, а продовженням теми стала книга С.Кульчицького «Почему ОН нас уничтожал?» – наукова публіцистика, підсумок 20-річної д ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1082 | Дата: 18.10.2009 | Коментарі (0)