Головна » Новини студентського життя
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »
До дня захисту дітей пластуни Чернівців склали гігантський пазл із зображенням українських вояків різних епох. Члени Пласту складали кількаметрову мозаїку на Центральній площі, що в самому центрі міста. Композиція сформувалась з понад 130 фігурних частин. Такий проект має назву «Вчимо історію разом!», його завданням є у ігровій формі зацікавити дітей вивченням української історії, а зокрема славних українських військових традицій.

 До складання пазлу залучили відомих буковинців – заслужених артистів України Оксану Савчук та Івана Кавацюка, олімпійську чемпіонку Тетяну Мунтян, поетесу Віру Китайгородську, генерального директора ТОВ «Машзавод» Віктора Сідляра, доцента кафедри української літератури Оксану Івасюк, голову ММА «Сокіл» Миколу Антофійчука, письменницю Христю Венгринюк, літератора Сашка Горського, голову Федерації «Обнова» Мар’яна Лазарука. Захід благословив декан Коломийсько-Чернівецької єпархії о. Василь. Під час процесу складання зображення до акції охоче долучалися перехожі. Особливе зацікавлення така ініціатива викликала у дітей.

В ілюстрації великої мозаїки використані зображення українського війська у одностроях, зокрема відображені вояки Київської Русі, Запорізької Січі, Карпатського опришка, Січового Стрільця, вояка Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, Карпатської Січі, І Українськог ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 801 | Додав: sonata | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

 Учасники міжнародного проекту «Європа у валізі» 11 травня відвідали Чернівці та поділилися своїм досвідом з українськими студентами. До складу молодіжної команди "Буковина" проекту ввійшли випускники міжнародних програм з європейських студій, лідери проєвропейських організацій, журналісти, що цікавляться Україною та її європейським майбутнім. А саме: Ханна НОВІЦЬКА (Польща), Крістіана СЕЙФЕРТ (Німеччина), Ян ГЕБЕРТ (Польща), Владислав БЕРЕСТЕНКО (Україна), Маріелла ФАЛКЕНХАЙН (Німеччина) та Сергій ШТУКАРІН (Україна).

Єдиний учасник, що володів українською мовою Сергій Штукарін розповів про ідею та мету заходу: «Ідея цього проекту полягає в обговоренні концепції Європи та конкретних кроків, що кожна молода людина може робити, аби змінювати життя своєї громади на краще – відповідно до європейських цінностей та стандартів, а також користуючись можливостями, зокрема, в галузі освіти і науки, що відкриті для України.

Відповідно наша мета донести до молоді ідею та віру в те, що вона може власними зусиллями робити щось для наближення України до Європи. Проект триває вже 3 роки і саме ця програма розрахована на молодь. Власне досвід кожного учасника допомагає нам пояснювати як це бути європейцем і що Європа може дати Україні».

На зустрічі присутні дискутували з приводу демократії Польщі та України, говорили про свідомість нації та чинники для її розвитку. Чернівецькі студенти висловлювали ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 754 | Дата: 30.05.2010 | Коментарі (0)

У приміщенні палацу «Академічний» відбувся дев’ятий міський конкурс «Молода сім’я – 2010», присвячений Міжнародному дню сім’ї. У конкурсі взяли участь семеро молодих родин Чернівців, які змагалися у п’ятьох номінаціях: «сімейна фотографія», «улюблена страва», «секрети сімейного щастя, або запитання для знайомства», «вродись та вдайся», «родинні обереги».

Дійство розпочалося із запального танго. Чоловіки у чорних смокінгах, а їхні дружини у червоних сукнях вразили присутніх латиноамериканською пристрастю та шармом. Надзвичайно цікавою виявилася стінгазета Жанни та Станіслава Золотухіних, які перемогли у конкурсі «Краща сімейна фотогазета».

Ця молода сім’я познайомилася у спортивному клубі, де разом займалися східними єдиноборствами. Найкращі моменти свого спортивного і не лише спортивного життя вони зафіксували на світлинах.
 – Коли побачила Станіслава, зрозуміла, що він саме той, єдиний, – розповіла Жанна.
 – Бувало всіляке у житті, але ми щасливі разом, – підсумувала дружина.

Тим часом, учасники радували глядачів оригінальними та цікавими виступами. Хтось співав, хтось танцював. Навіть дегустували власні страви. А перемогли у конкурсі «Молода сім’я – 2010» Жанна та Станіслав Золотухіни.
– Найголовніше було не хвилюватися, – висловилися щасливі переможці. ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1146 | Додав: Acropolis | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (2)

«Справжній я лише в тексті, а для всіх я граю кіна, як співали брати Гадюкіни», – такими словами завершив зустріч з філологами поет із Косівщини Іван Бойчук. З легкої руки наставника митця Є.Барана його ще називають інтуїтивним поетом, передрікання якого підтверджуються часом.

29 квітня у Чернівцях пан Бойчук презентував свою нову збірку поезій «Сплінські стани», до якої ввійшли твори різної давності. «Постмодернізм набрид... близькою є екзистенція», – так коротко поет охарактеризував свої поетичні вподобання та особисте бачення літератури. Через брак часу автор не встиг продекламувати багато поезій, проте чесно відповідав на запитання колег-філологів, студентів та журналістів.

 На питання про організацію творчого процесу та наявність муз Іван Бойчук відповів просто:
 - «Натхнення може бути, а може й не бути, але коли я починаю писати, слова самі по собі складаються. Та цей процес треба контролювати, тому я намагаюся дотримуватися кількох правил. По-перше, не вживати у віршах особових займенників. По-друге, уникаю дієслівної рими, а по-третє, завжди дослухаюся до думки д ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 725 | Додав: sonata | Дата: 05.05.2010 | Коментарі (0)

Технічний прогрес довів людей до такого стану, що їм не потрібно довго думати, що і як зробити. Інтернет став правою і лівою рукою, помічником у роботі, віртуальним розважальним центром. До лікаря тепер ходити не обов"язково - є консультації онлайн та форуми, де дають поради, як жити і як лікуватися. З друзями зустрічатися не обов"язково- можна онлайн обмінятися сухими компліментами, всміхнутися щирим смайлом, а самому зціпити зуби від злості.

   Тут можна бути хлопцем, коли ти дівчина, і навпаки. Хочеш пограти у теніс чи боулінг, чи навчитися танцювати, чи що завгодно? Для цього є "Wi". Це така гра, в якій усе відбувається на екрані, але "живість" полягає у тому, що людина виконує реальні рухи, тримає ніби-то реальний пістолет, чи то кидає м"яча, тобто імітує кидок, або ж відбиває рокеткою м"ячик. Одяг можна замовити прямо під двері, їжу так само, навіть одружитися та жити статевим життям можна онлайн. Ось так, не виходячи з дому, ми залишаємося існувачами планети. Бугагашеньки, любі друзі! Хтось, мабуть, подумав, що я описала рай на землі - ще й у власній оселі...

  Вчені, які сприяють розвитку технологій наживаюьтся на отупінні й ожирінні населення. Інтернет став джерелом не лише інформації, але і заробітку грошей, причому здебільшого за рахунок реклами, порно, що в наш час м ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1010 | Додав: Lara | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

 Ми з Христею  поспілкувалися у літературному  кафе, де вона давно вже не гість. Багато хто знає, що молода письменниця  на пару з іншими колегами там часто  проводить літературні вечори, виставки, різного характеру дійства, на яких молоді таланти розкривають себе.

      Може хтось не бачив, для тих скажу, що Христя Венгринюк дуже вродлива тендітна дівчина з величезними голубими очима, приємним голосом та щирою усмішкою.

- Скажи, будь-ласка, чому саме Христя?

- Коли виходила найперша моя книжка, мені було 17 років і редактор просто порадила підписатися як Христя –маленька дівчинка… Але як бачите, з часом це не змінилося, я  так і залишилася Христею. Навіть мої&n ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1416 | Додав: Lara | Дата: 30.04.2010 | Коментарі (0)

 Афіші по всьому місті майоріли повідомленням про приїзд Савіка Шустера до Чернівців. Завітати на Буковину зірка політичних шоу повинен був 19 квітня, щоб презентувати свій проект „Стань лідером”. Але замінили присутність Шустера звичайним наперед записаним відео-зверненням до учасників. Мер міста Микола Федорук, що завітав на зустріч, розчарувавшись, швидко покинув залу.

Щоправда, встигнув перед тим, побажати учасникам перемоги. ”Зустріч із Савіком Шустером” відбувалася в Мармуровій залі ЧНУ, прийшли туди і зацікавлені студенти філологічного та історичного факультетів. І, як виявилося, прийшли на фінальний відбір студентських соціальних проектів. Попередній кастинг відбувся на вихідних, проводила його команда Шустера. Незважаючи на доволі широкі вікові межі для учасників (кожен кому від 18 до 40 років міг узяти участь!), семеро із восьми фіналістів – студенти ЧНУ і один представник БДМА.

Представляли спудеї проекти з урахуваням своїх сил, адже в майбутньому усі проекти повинні реалізуватися. Можливо, саме тому масштабних заходів вони не пропонували. Варто зауважити, що обиралися кращі з кращих проектів досить необ’єктивно, адже голосували тільки учасники, а не всі присутні. Оригінальністю вирізнялися такі проекти, як ПУДУМ (популяризація урн та декоративна урнізація міста) та „Місто – це не стіни, місто – це люди”. В останньому Корбаль Олександр запропонував організовувати фотовиставки з обличчям чернівчан, щоб при ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 893 | Додав: sonata | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (2)

Майбутні журналісти з 408 гр. у День української сорочки 15 квітня одягнули найрізноманітніші вишиванки і не соромлячись, гордо демонстрували - вони люблять Україну!

Щоб переглянути фото у повному (великому) розмірі, натисніть на ньому!

1. Цього дня на рiдний факультет заходили у вишиванках



2. Не дивлячись на прохолодну погоду, фотосесiю провели з посмiшками


3. Iнiцiативу 408 гр. пiдтримав декан фаультету проф. Б.I.Бунчук


4. Він у прямому ефірі привітав викладачів і студентів зі святом!
... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1258 | Додав: Lara | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (1)

    Центр Співробітництва Молоді в Гдині - польська неурядова і незалежна організація, яка працює з молоддю, лідерами організацій і молодіжних груп за сприяння мерії міста Гдиня оголошує набір учасників на два чергові випуски програми Навчальні Візити в Гдині. Перший пройде 4-15 жовтня 2010 р., другий - 2-13 листопада 2010 р. Організатори шукають молодих, активних, ініціативних студентів чи представників суспільних організацій у віці 18-25 років з Молдавії, Грузії, України і Білорусії, які вільно говорять російською і мають закордонний паспорт. Навчальні візити – це можливість познайомитися з Польщею, дізнатися про адміністративну і освітню системи, а також про уряд, бізнес, ЗМІ, державні і суспільні організації, відкрити для себе польську культуру, історію та багато іншого. Всю цю інформацію учасникам розкажуть під час неформальних зустрічей з людьми, які працюють в різних сферах і добилися певних успіхів. У рамках програми будуть організовані семінари, майстер-класи, бесіди, екскурсії. Учасники побувають у Гдині, Гданську, Сопоті та інших містах ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1541 | Додав: sonata | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (4)

   7 квітня у студентському клубі «Контакт» відбувся Благодійний аукціон під назвою «Добром примножимо добром». На продаж були виставлені речі працівників ректорату та деканів ЧНУ ім. Юрія Федьковича. «Мета акції – стверджує голова Профспілки студентів ЧНУ Віталій Кіндзерський – зібрати кошти для сиріт».  
   Торги вів Олександр Ткачук, який вміло вихваляв представлені лоти та закликав спудеїв не економити на допомозі для інших.
   Студенти активно торгувалися за оригінальні речі. Наприклад, за галстук декана економічного факультету, за кактус – юридичного та за блокнот з побажаннями ректора. Але найбільший ажіотаж виник при торзі за лот декана математичного факультету – іменної ручки Parker, стартова ціна якої була 30 гривень, а пішла «з молотка» за 115.
   Незважаючи на кризу надворі, студенти зібрали близько 1000 гривень. Організатори стверджують, що цей аукціон не останній, будуть ще.
Віталія Гузьо
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 758 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)