Головна » Новини студентського життя
« 1 2 3 4 ... 8 9 »

Ініціативна група блогової мережі ВКурсі закликає чернівчан прийти у четвер, 27 вересня 2012 р., о 09:15 до стін Чернівецької міської ради (Центральна пл., 1) на пікетування сесії з вимогою прийняти звернення до Верховної Ради України проти змін до Кримінального кодексу, котрі обмежують свободу слова та умови журналістської діяльності. Нагадаємо, що 18 вересня парламент у першому читанні прийняв законопроект № 11013 «Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України (щодо по
силення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)», внесений членом фракції Партії регіонів Віталієм Журавським.

... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 717 | Додав: Нікуся | Дата: 25.09.2012 | Коментарі (0)

"Організація прямих трансляцій, відео-конференцій за допомогою онлайн-інструментів"
26 вересня 2012 року (14.00), Інтернет
Доповідач: Олег Хоменокстарший радник з питань друкованих ЗМІ Internews Network, медіа-тренер.
Цільова аудиторія: журналісти.

  Програма вебінару: 

  1. У яких випадках нам потрібні прямі трансляції?
  2. Онлайн ресурси організації прямих трансляцій.
  3. Про що потрібно подбати до та під час події?
  4. Що робити після трансляції?

  Докладніше про доповідача:

Олег Хоменок - старший радник з питань друкованих ЗМІ InternewsNetwork, медіа-тренер.

... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 530 | Додав: Нікуся | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (0)

Нашій славній неньці вже 21!!! Вона незалежна, цілеспрямована та впевнена у своїх можливостях. Тож нехай процвітає, щоб наші нащадки жили у своїй, Богом даній країні!
І щоб не було таких байдужих громадян, як у вірші Тараса Шевченка, яким однаково.
Мені однаково, чи буду
Я жить в Україні, чи ні.
Чи хто згадає, чи забуде
Мене в снігу на чужині –
Однаковісінько мені.
В неволі виріс меж чужими,

І, не оплаканий своїми,
В неволі, плачучи, умру,
І все з собою заберу,
Малого сліду не покину
На нашій славній Україні,
На нашій – не своїй землі.
І не пом'яне батько з сином,
Не скаже синові: "Молись,
Молися, сину: за Вкраїну
Його замучили колись”.
Мені однаково, чи буде
Той син молитися, чи ні…
Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять…
Ох, не однаково мені.

З Днем Незалежності! Слава Україні!
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 575 | Додав: Нікуся | Дата: 25.08.2012 | Коментарі (0)

   Під час відвідин Києва випадково потрапила на PolitClub Портнікова. Спочатку було дитяче захоплення від того, що студія справді виглядала так, як на картинці. Потім — гордість від перебування з такими чесними, приємними і простими людьми (завжди думала, що відомі діячі мають бути з задертим носом). Вони відверті, вони єдині, хто так зухвало і не боячись говорить правду.
   Але останнє відчуття, з яким я вже виходила зі студії — відчуття огиди. Огиди від того, в нашій прекрасній Україні панує безлад і ми не хочемо цього змінювати: передвиборче розігрування владою мовного питання, провокації на протестах проти мовного закону біля Українського дому в Києві, закриття «LB.ua» і останнє, що вже геть виводить — катування ТВі: телеканал вимкнули в 11 містах, а директора звинуватили у несплаті податків.


З розповіді Миколи Княжицького на ПолітКлубі стало відомо, що уряд заборгував йому 3 мільйони 25 тисяч гривень, які він у вигляді податку на додану вартість сплатив українській державі.
Сам прем’єр-міністр каже, що держава регулярно всім вертає ПДВ. Проте гроші телеканалу так і не повернули. Окрім того, ще й порушили кримінальну справу. Але суть у іншому: можливо, це маніпуляція через те, що канал доносить надто відверті речі до народу? Неосвіченим стадом правити легше ж…
... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 937 | Додав: Нікуся | Дата: 22.07.2012 | Коментарі (2)

  Попри спеку, літні відпустки чи канікули та повне небажання «забивати» мозок зайвою інформацією раджу Вам прийти 21 липня на 14:00 до скверу ім.Ф.Йосифа, що по вул. М.Кордуби. Чому саме закривають книгарні, буде розповідати Ігор Буркут — людина з неймовірним досвідом та безцінними знаннями. Буде можливість не тільки дізнатися щось нове, а й поспілкуватися та навіть подискутувати.



... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 709 | Додав: Нікуся | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

  Від «Золотого Дукату» до мого дому рівно вісім зупинок. Я заходжу в  тролейбус, затишно вмощуюсь біля вікна, за яким ллє дощ і гортаю в пам'яті сьогоднішній день. Приїзд із протесту в Києві, чотирьохгодинний сон і знову море цікавих та культурних подій мого рідного міста. До того ж ще й День журналіста. І за що мені таке щастя, що до Чернівців в такий день приїхав Кость Бондаренко? Це подарунок долі, чи як? Як його до нас занесло і чому йому спокійно не святкувалось? Бо він хоча і політолог, але журналіст з нього теж неабиякий.
   Політикою я почала цікавитися десь півроку тому. Але за цей час вона якоюсь мірою стала для мене болючою темою. Іноді їй дивуюся, співчуваю, переживаю через неї, з неї насміхаюся. Іноді вона мене дратує.  Заангажованість, джинса, підкупні люди, продаж ідеї за гроші… від всіх цих речей хочеться блювати. Бо все те, що говорять про владу пенсіонери в тролейбусах, сидить у печінках.
   Ближче моїй душі поезія. Вона завжди приходить у ті моменти, коли в душі лютує буревій, виливає ща ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 718 | Додав: Нікуся | Дата: 07.06.2012 | Коментарі (0)

  15 травня студентське наукове історичне товариство спільно з Управлінням зовнішніх відносин та зовнішньоекономічної діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації провело дебатний турнір на тему: "Європейський чи Євразійський союз: переваги для України".
   Зустріч відбулася в рамках святкування Дня Європи. Говорили про переваги та недоліки двох даних союзів, можливості України при вступі до них, презентували збірку студентських есеїв з теми дебатів.
   Перед зустріччю в соціальній мережі провели опитування на тему: «Якби наступного тижня відбувся референдум щодо вектору зовнішньої політики України, що б ви обрали?». Із 98 опитуваних 78,6% (77 осіб) проголосували за вступ України в Європейський союз, 21,4% (21 особа) - за вступ у Євразійський.
   До дебатів опитування провели знову, додавши до нього пункт нейтралітету. Таким чином, 21 за Європейський союз, 4 за Євразійський, 5 дотрималися нейтралітету.
   Після дебатів думка аудиторії змінилася: 24 за перший варіант відповіді, за другий - 1, за нейтралітет - 12. А один із учасників навіть запропонував створити новий союз.





... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 647 | Додав: Нікуся | Дата: 16.05.2012 | Коментарі (0)

  9 травня поет та письменник Андрій Любка приїхав до Чернівців презентувати свою першу прозову книгу під назвою «Кілер».
  Дійство відбулося у книгарні «Букініст» та «Найкращій кав"ярні на розі». Збірка оповідань «Кілер» вийшла друком у Літературній агенції «Піраміда» на початку квітня. У Львові ж і відбулась перша презентація книги. Другими стали Чернівці. Далі Андрій помандрує презентувати книгу до Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці та Києва.

   Перша зустріч відбулася о 15:00 у книгарні «Букініст». Там автор прочитав оповідання з «Кілера» під назвою«How I spent my summer», відповів на всі інтригуючі запитання читачів, сфотографувався та люб"язно роздавав автографи.


   Продовжили о 19:00 в «Найкращій кав"ярні на розі». Тут прозвучали такі оповідання з нової книги, як «Чотири постулати старого Ідальго», «Маленька імпровізація для фортепіано» та декілька поезій. Найбільше читачі просили прочитати поезію «Ти прокинешся зранку» (ЧИТАЙТЕ ВНИЗУ).
   Модератором обох зустрічей був Олександр Бойченко.
   Щодо збірки, то вона вміщує 11 оповідань: «How I spent my summer», «Подвійне вбивство біля Ужгородського гуртожитку», «Сховок під вули ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 841 | Додав: Нікуся | Дата: 11.05.2012 | Коментарі (0)

  Любко Дереш пробув у Чернівцях два дні. За цей час встигли провести три зустрічі: 6 травня  у арт-кафе "Меделін", 7 травня в ЧНУ ім.Ю.Федьковича зі студентами філологічного факультету та в Літератур-кафе. Так сталося тому, що Христя Венгринюк (чернівецька поетеса) разом із Катею (студенткою філологічного факультету) запросили письменника до Чернівців одночасно. Любомир не зміг відмовити. Дівчата вирішили не сваритись і провести зустрічі у різні дні. Та й тематики зустрічей помітно відрізнялися.

"До 25 років здавалося, що життя - не сон - воно відкрите і продовжуване. Ти долаєш кризи через літературу, через неї їх і отримуєш "

  У арт-кафе "Меделін" Любко Дереш розповідав своїм прихильникам про юнацькі роки, про навчання у фізико-математичному ліцеї, про те, як писались перші твори, про перші публікації, книги. Чому вступив навчатися на економічний факультет і яке мав щастя не працювати за спеціальністю.
  Слухачів зібралося багато. Тому тим, хто запізнився, довелося стояти на вулиці і слухати Любка з вікна.



... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 667 | Додав: Нікуся | Дата: 07.05.2012 | Коментарі (0)