Головна » Новини студентського життя
« 1 2 ... 7 8 9
9 лютого на філологічному факультеті ЧНУ відбулася зустріч студентів з представниками національної скаутської організації Пласт, яка нараховує 10 тисяч пластунів в усій Україні. Молодіжна організація, що діє в нашому місті не один рік (знаходиться Народному домі), зацікавлена у співпраці з молоддю, тож її представники розповіли про історію пластового руху в Україні, про специфіку його діяльності, продемонстрували відеоматеріали про літні табори пластунів, намагаючись залучити молодь до громадської діяльності.
Присутні мали змогу дізнатися, що український Пласт невдовзі відзначить своє 100-річчя, що при його витоках стояли син Івана Франка науковець Петро Франко, відомий поет Олег Ольжич, пластунів підтримував митрополит Андрей Шептицький. З інтересом студенти сприйняли інформацію про літні табори, вишколи, семінари, святкові заходи Пласту, серед яких – зустрічі з відомими людьми, участь в естафеті під час передачі Вифлеємського вогню миру, щорічний осінній бал у Львові… Молодіжну аудиторію зацікавило, що почесним пластуном є лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський – улюбленець багатьох присутніх (саме його пісні прозвучали на презентації).
Студенти мали змогу поставити запитання і поспілкуватися на теми пластунського руху та молодіжної політики. Зустріч завершилася надією на співпрацю між Плас ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 885 | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (0)

      У Чернівцях обрали кращих студента та студентку року Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича.
      Півфінал конкурсу відбувся ще  наприкінці листопада, і хоча через карантин заключний етап змагання не пройшов традиційно до Дня студента, це не знизило його популярності серед молоді. Палац «Академічний», у якому вчора (14.12) відбувся захід, був заповнений вщент. Окрім того конкурс пройшов на дуже високому рівні, адже студенти мали на підготовку більше часу, ніж зазвичай.
     Конкурсанти демонстрували свої знання, красу і таланти. Кращими студентами ЧНУ 2009 року – стали Павло Марковський, що представляв факультет прикладної математики та Олена Крохмаль з філософсько-теологічного факультету. Вітаємо!
Чудово виступили й інші учасники фіналу, і, мабуть, усі вони варті  звання "Кращі студенти ЧНУ", адже потрапили у фінал цього конкурсу і показали себе на достойному рівні!
Л.РЕПКА

Учасники фіналу:
1. Мицак Оксана - факультет історії, політології та міжнародних відносин; ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1272 | Додав: Lara | Дата: 15.12.2009 | Коментарі (0)

Студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича з 19 вересня навчатимуться по суботах, сесію складуть вже до Нового року, а потім відпочиватимуть майже 2 місяці. «Вимушений захід проводиться з метою економії взимку теплової енергії», - повідомив проректор з навчально-організаційних питань ЧНУ Іван Григоращук. Студенти, звичайно, не надто зраділи:

 -  Як ти ставишся до того, що тепер студентам доведеться вчитися і по суботах?
-  Досить негативно, хочеться і додому з’їздити, з рідними побачитись…
-  Може комусь подобається вчитись в суботу, може доля когось це в кайф, пішов собі в суботу на пари – прогулявся побачився з друзями...
-  Розклад занять в інші дні й так напружений, а ще й субота – це "перебор", це буде для студентів досить важко... Не буде часу, щоб якісно підготуватися до наступних пар в понеділок. Хоча доведеться миритися...

Проректор ЧНУ з навчально-організаційних питань Іван Григоращук заспокоює: "Зате студенти відпочинуть взимку"...

-  Нам треба зекономити енергоносії, і тому ми пішли на такий крок, але ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1304 | Дата: 10.09.2009 | Коментарі (2)

Вітаємо усіх студентів, ЧНУ ім.Ю.Федьковича, особливо тих, які навчаються журналістики на філологічному факультеті!

 Щоб додати статтю до онлайн-видання студентів ЧНУ ім.Ю.Федьковича "Репортер" - зареєструйтеся і у вас з'явиться відповідне посилання на головній сторінці цього сайту "Додати матеріал"!
Також ви можете написати статтю незареєструвавшись, але тоді вона стане доступною лише після перегляду модераторами сайту.

Користі та цікаві для спеціальності "Журналістика" матеріали (посилання на книги, електронні варіанти лекцій, розклад) можете додавати у розділ "Корисне для студентів-журналістів".

Також є форум, фотогалерея та розділ творчість, у якому плануємо розмістити вірші, прозу та інші особливі креативи студентів філфаку ЧНУ і не лише. Отож творіть!

P.S. Усі пропозиції, побажання та зауваження щодо сайту приймаються на е-mail: lararik@gmail.com
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 885 | Додав: Lara | Дата: 02.09.2009 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 61-70 71-80 81-84