Головна » 2010 » Травень » 30 » Дням Європи в Україні присвячувалося
19:13
Дням Європи в Україні присвячувалося
 Учасники міжнародного проекту «Європа у валізі» 11 травня відвідали Чернівці та поділилися своїм досвідом з українськими студентами. До складу молодіжної команди "Буковина" проекту ввійшли випускники міжнародних програм з європейських студій, лідери проєвропейських організацій, журналісти, що цікавляться Україною та її європейським майбутнім. А саме: Ханна НОВІЦЬКА (Польща), Крістіана СЕЙФЕРТ (Німеччина), Ян ГЕБЕРТ (Польща), Владислав БЕРЕСТЕНКО (Україна), Маріелла ФАЛКЕНХАЙН (Німеччина) та Сергій ШТУКАРІН (Україна).

Єдиний учасник, що володів українською мовою Сергій Штукарін розповів про ідею та мету заходу: «Ідея цього проекту полягає в обговоренні концепції Європи та конкретних кроків, що кожна молода людина може робити, аби змінювати життя своєї громади на краще – відповідно до європейських цінностей та стандартів, а також користуючись можливостями, зокрема, в галузі освіти і науки, що відкриті для України.

Відповідно наша мета донести до молоді ідею та віру в те, що вона може власними зусиллями робити щось для наближення України до Європи. Проект триває вже 3 роки і саме ця програма розрахована на молодь. Власне досвід кожного учасника допомагає нам пояснювати як це бути європейцем і що Європа може дати Україні».

На зустрічі присутні дискутували з приводу демократії Польщі та України, говорили про свідомість нації та чинники для її розвитку. Чернівецькі студенти висловлювали різні точки зору щодо можливостей євроінтеграції України, своєю свідомою позицією та освіченістю у цьому питанні неабияк здивували європейських гостей.
На завершення учасники проекту «Європа у валізі» нагадали студентам, що творчий потенціал закладений у їхній голові та побажали успіху в реалізації творчих задумів та ідей.
Віталія Гузьо
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 752 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]