Головна » 2011 » Березень » 29 » Що таке дружба?
23:38
Що таке дружба?

 

  Що таке дружба? Напевно, кожен з нас хоча б раз у своєму житті задумувався над цим питанням, та  ніхто до тепер не зміг знайти правильне визначення і пояснення цьому явищу. Всі ніби і розуміють що це, та ніхто не може пояснити. Одне можу точно сказати, що дружба – це певний тип моральних відносин між людьми.

   У дружбі найголовніша довіра та вірність. Друг – це людина, якій ти можеш довірити навіть свою найбільшу таємницю, при цьому не боячись її розголошення.
  Друг – це людина, яка залишається з тобою, коли всі оточуючі можуть відвернутись від тебе. Друг – це людина, яка завжди знаходить потрібні слова для підтримки, коли тобі погано, адже «ніяка дружба не може рахуватись повноцінною, поки друг не звернеться до тебе за допомогою у тяжку хвилину». Друг – це людина, яка розділяє з тобою моменти радості і печалі, завжди знає, як можна підняти настрій, яка щиро буде радіти твоїм успіхам та сумувати через твої невдачі.
   Для того, щоб знайти справжнього друга, не достатньо одного дня. Інколи на це потрібні роки. Для дружби важлива взаємна симпатія, спільність інтересів. Це лише у фізиці протилежності притягуються. У житті все інакше. Якщо, наприклад, Вам подобаються запальні вечірки, а Вашому другу - спокійні вечори перед телевізором, то навряд чи Вам буде весело та цікаво разом.
   Для того, щоб дружба була довгою та міцною, потрібно самому робити певний внесок для цього. Не можливо постійно лише вимагати цього від інших. Для того, щоб налагодити свої стосунки з людьми, потрібно вміти вислуховувати людей, давати цінні поради тим, хто цього дійсно потребує, а також вміти піднімати людям настрій, словом – бути душею товариства.
    Будь-яка людина важко переносить самотність, тому слід прикладати певні зусилля та постійно працювати над собою. Для того, щоб мати друзів, треба самому вміти бути другом. 
    Усі ми різні особистості, у кожного індивідуальний характер та зовнішність, та для зміцнення дружби – це навіть йде на користь. «Потрібно мати щось спільне, щоб розуміти одне одного, і мати щось відмінне, щоб доповнювати одне одного». Та слід пам'ятати, що будь-кому приємно, коли ним цікавляться, вислуховують, намагаються допомогти. І роблять це безкорисно.
    Пам’ятаймо, що "Дружба- це дорогоцінний камінь, який важко знайти, але надто просто втратити."


 студентка 111 групи
Петренко Крістіна

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 12610 | Додав: TiNkA | Рейтинг: 4.4/16
Всього коментарів: 6
6 Віталька  
0
Гарний твір!! TiNkA молодець!! smile

5 таня амброзій...  
0
дякс. класний твір

4 таня амброзій...  
0
дуже дякую класний твір

3 рома  
0
пасиба велике

2 TiNkA  
0
дякую)
взагалі,я цей текст написала на прохання подружки. від нього залежала її річна оцінка)
і тут я вирішила поділитись з вами своїми міркуваннями з вами)

1 LR  
0
мило)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]