Головна » Новини студентського життя
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
 День вишитої сорочки - 5.05.11 через об'єктиви студентів кафедри журналістики ЧНУ (у коментарях, можете зазначити авторів фото і хто на них). Фото - Крістіни Петренко, 111 група

http://reporter.cv.ua/photo/zagalni_fotoreportazhi/den_vishitoji_sorochki_2011/20
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 680 | Додав: Lara | Дата: 11.05.2011 | Коментарі (0)

  Чотири роки підряд ЧНУ популяризує свято вишиванки. Воно народилося зі студентської ініціативи на факультеті історії, політології та міжнародних відносин і сьогодні стало не лише загальноуніверситетським, а й загально-міським. Після того, як одного дня молодь у вишитих сорочках прийшла на заняття, акцію підтримала громадськість. За ці роки вишиванки одягали в дитсадках та школах, на заводах та підприємствах. Таксисти, водії маршруток та тролейбусів теж підтримали ініціативу студентів. Філологічний факультет також долучився до дійства. Багато студентів та викладачів прийшли на роботу у вишивках.
  Найперше гігантську вишиванку розміром 10 на 5 метрів, пошиту підприємством "Арніка", "одягнули" на резиденцію. Незвична "обнова" на балконі головного корпусу ЧНУ привертала увагу як студентів, так гостей міста - багато охочих фотографувалися на згадку.
   Свято плавно перетекло в урочистості з нагоди 175-річчя Сидора Воробкевича. Його учасники вирушили від корпусів ЧНУ у сквер напроти, де стоїть пам’ятник-погруддя письменника.
   Та найбільшого розмаху студентська ініціатива сягнула пообіді, коли ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 792 | Дата: 06.05.2011 | Коментарі (0)

   За три роки яскравий і патріотичний флеш-моб, коли студенти, викладачі, журналісти, школярі, музейники, машзаводівці, вчителі, лікарі, таксисти, перукарі та багато інших в один день одягають вишиванки, набув такого масштабу, що цього року організатори заходу (студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича) планують встановити гіннесівський рекорд за кількістю одночасно одягнених у вишиванки людей в одному місці. Подібні рекорди вже були поставлені в Рівному та Луцьку, тож щоби чернівчани показали кращий результат, на Центральній площі має зібратися не менше 3 229 чоловік.
   Студенти запрошують всіх, хто хоче долучитися до акції і стати причетним до поважного рекорду, прийти 5 травня на Центральну площу о 14.30! Окрім того, на разі вже готується вишиванка для пам’ятника Тарасу Шевченку. За її пошиття взялося підприємство «Арніка» на чолі з Тетяною Козловою за меценацтва фірми «Рома» (директор Роман Клічук). Під час акції по місту працюватимуть 5 фотографів, які фіксуватимуть найцікавіші моменти, а також найколоритніших учасників.
Леся Воронюк
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 740 | Додав: sonata | Дата: 15.04.2011 | Коментарі (0)

  На кафедрі журналістики ЧНУ відбувся навчальний семінар «Українські книжки для виховання толерантності».

  У заході взяли участь двадцять студентів ІІ та IV курсів напряму «Журналістика». Мета семінару – пропаганда використання фахової літератури для виховання толерантності в умовах мультикультурного суспільства. Завдання полягали в тому, щоб ознайомити присутніх з освітнім потенціалом видань проекту, а також зрозуміти роль ЗМІ й фахової літератури у формуванні терпимості.

  Студенти прослухали лекцію-презентацію гостя з Києва В’ячеслава Лихачова щодо проявів ксенофобії в Україні. Окрім того, було проведено тренінг під назвою «Як розпізнати мову ворожнечі». Учасників поділили на чотири групи, кожна з яких отримала спеціальне тематичне завдання. Потім студенти мали змогу обговорити запропоновані питання.

  Наступним етапом семінару стала дискусія за продемонстрованим відеороликом «Free to choose». Представники однієї групи виступили за цензуру, інші – проти неї, а ще хтось зайняв нейтральну позицію. В результаті більшість студентів дійшли висновку, що в справжньому демократичному суспільстві цензура не потрі ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 703 | Дата: 04.03.2011 | Коментарі (1)

  «УКРАЇНСЬКІ КНИЖКИ ДЛЯ ВИХОВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ»
м. Чернівці, 3 березня 2011 року, ЧНУ, VI корпус, а. 58
Мета семінару: пропагування використання фахової літератури для виховання толерантності в умовах мультикультурного суспільства.
Завдання:
- ознайомити з освітнім потенціалом видань проекту для формування толерантності у умовах мультикультурної України;
- досягти розуміння ролі ЗМІ та фахової літератури у формування толерантності.
Семінар проводять Макс Буткевич, старший викладач Школи журналістики Націонльної Академії України «Києво-Могилянська Академія» та Кіра Крейдерман, психолог

09.45 – 10.00 Реєстрація учасників
10.00 – 10.20 Представлення проект «Українські книжки для виховання толерантності», цілі та завдання семінару (Кіра Крейдерман, Макс Буткевич)
10.20 – 11.40 Лекція «Міжнаціональні відносини та прояви ксенофобії в Україні» (Макс Буткевич)
11.40 – 12.00 Кава-брейк
12.00 – 13.00 Тренінговий блок „Як розпізнати мову ворожнечі” (Кіра Крейдерман)
13.00 – 14.30 Дискусія за відео роликами „Free to choose”
14.30 – 14.50 Кава-брейк
14.50 – 15.30 Презентація видань проекту (Кіра Крейдерман)
15.30 – 16.00 Підве ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 594 | Дата: 02.03.2011 | Коментарі (0)

У понеділок 8 лютого в а. 21 філологічного факультету ЧНУ відбулася зустріч з відомим українським письменником та журналістом Андрієм Кокотюхою. Розмову ініціювала знана своїми культурними презентаціями книгарня «Букініст» та її директор Марина Лібанова. Саме «книгарі» запросили гостя у Чернівці та презентували студентам, які прийшли на зустріч, нові видання пана Андрія. Їх можна було придбати та заодно й автограф у письменника отримати, чим і скористалися найбільш ініціативні, сформувавши до кумира досить таки величеньку чергу. Дехто навіть на виданні «Язиката хвеська» попросив… автограф для дружини.
  Пан Андрій провів зустріч в досить невимушеній та гумористичній манері, даючи харизматичні оцінки сучасному літературному процесу та його окремим персоналіям (нерідко й «класикам», наприклад, О.Забужко). Говорив про свій інтерес до дитячої літератури та кіно. Але, безумовно, левова частка його спічу присвячувалась його величності детективу – не випадково за автором вже закріпилася слава творця карколомних гостросюжетних романів та повістей. Пам’ятаєте ще з 1990-х його «Тисячу… кроків» по алеї? Темний парк і прогулянка під руку з серійним вбивцею? Ну кого залишить байдужим такий кримінал? Правда, секретів автор не розкрив: наприклад, чи допомагає йому робота журналіста, пуб ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 583 | Дата: 09.02.2011 | Коментарі (0)


Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 873 | Дата: 02.01.2011 | Коментарі (0)

У середу 22 грудня об 11.30  відбудеться чергове засідання Чернівецького прес-клубу – на цей раз, на філологічному факультеті. Спілкуватися з аудиторією студентів-журналістів будуть автори блогової мережі ВКурсі.ком. Тема розмови – «Блогова та громадянська журналістика як альтернативні форми сучасного журналізму».
  Питання для дискусії: чому блоги набувають все більшої популярності? що очікують читачі від блогерських постів? як часто молодь відвідує блоги - на регіональних, всеукраїнських інтернет-ресурсах? які теми цікаві у блогах? чи однозначно блоги можна вважати журналістикою? чи є традиційні ЗМІ заангажованими? чи вірять більше блогерам? чому журналістські блоги читає СБУ?
  А також: громадянська журналістика – виклик традиційним ЗМІ? що ми знаємо про сайти громадянської журналістики в Україні?
  Модератором розмови виступить Святослав Вишинський – аспірант Інституту філософії Національної академії наук України, координатор блогової мережі ВКурсі.ком та редактор Інтернет-каналу ВТемі.ком. Водночас він – автор тем: Literatur Café, Meridian Czernowitz, Політософія, Прес-клуб, Компот, Толока, Na Bis, ГМ Опора, Harmonie des Kaffes, Хто ВКурсі?, Hisky Music, ВТемі.ком, Букініст, НСОУ Плас ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 666 | Дата: 14.12.2010 | Коментарі (0)

Незначні для вас кошти можуть врятувати життя людини20-річна Марина Гуцуляк із семи років тяжко хворіє

... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1105 | Додав: Lara | Дата: 10.12.2010 | Коментарі (1)

Друзі, прохання допомогти зі ЗМІ. Мінімум - переопублікувати на власних ресурсах.

---------- ----------
11 листопада студенти вийдуть на акцію за доступну і якісну освіту. Вони висловлять протест проти спроб комерціалізації освіти, а також висунуть цілу низку позитивних вимог. Демонстрація в Києві почнеться о 16:00 з пл. Перемоги, звідки студенти пройдуть маршем до Міносвіти.

Організаторами акції в Києві виступили Незалежна студентська профспілка "Пряма дія” та Київський осередок Всеукраїнської молодіжної організації "Фундація регіональних ініціатив" (ФРІ). Акція солідарності за участі інших студентських та молодіжних організацій відубеться в Хмельницькому та планується у Львові, Ужгороді та Сімферополі. Про солідарність з акцією заявила молодь Кіровограда, Донецька, Івано-Франківська, Житомира, Дніпропетровська, Рівне, Дубно, Кам'янець-Подільська, Одеси, Харкова та Вінниці.

Нагадуємо, що студентські протести проти платних послуг на початку жовтня зібрали по всій країні більше 20000 студентів. У 14 містах відбулися широкомасштабні акції. Студенти піднялись спілно проти соціальних утисків з боку влади. І вперше з 2004 року така кількість людей безкоштовно вийшла на вулиці відстоювати свої права. Студенти відчули свою силу, а влада відверто злякалася.

Докладніше читайте т ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 664 | Дата: 10.11.2010 | Коментарі (0)