Головна » 2011 » Березень » 11 » На Україну знову завітав Шевченківський березень
15:11
На Україну знову завітав Шевченківський березень
Цьогоріч вже 197-й раз у погідні весняні дні Україна відзначає день народження Т.Г.Шевченка та 150-ті роковини з часу його смерті. Ряд загальноміських заходів, що відбулися 9-10 березня, доповнюють урочистості, що були організовані в ці дні у Чернівецькому національному університеті імені Ю.Федьковича. Так, 9 березня студенти та викладачі двох сусідніх факультетів – філософсько-теологічного та філологічного – вели мову про слово Боже у творчості великого поета, а 10 березня позначене двома заходами – традиційним загальноуніверситетським конкурсом на краще читання поетичного слова та Академією-реквіємом. Остання, приурочена пошануванню пам’яті Т.Шевченка, відбулася у Мармуровій залі резиденції.
 До проведення цього заходу долучилися педагоги та філологи. Уміло поєднала поетичне слово та музику ведуча, доцент кафедри української літератури Лариса Бережан. Відкрився вечір пам’яті невмирущими словами Кобзаря, піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні Заслуженого артиста України, доцента кафедри музики Івана Дерди.
  Далі слово мав завідувач кафедри української літератури професор В.І.Антофійчук, який відзначив вічність Великого сина України як такого, що запалив національну ідею та мріяв про вільну Україну. Відомий вчений закликав сьогоднішніх українців свято берегти заповіти Т.Г.Шевченка та вшанувати його пам’ять добрими ділами на благо своєї країни.
  Вірші Т.Шевченка декламували студенти-філологи Наталя Бурла, Ірина Мороз, Іванна Стеф’юк. А далі знову звучала пісня. Під акомпанемент завідувача кафедри музики доцента Вадима Лісового Іван Дерда виконав Шевченкові «Минають дні…» та «По діброві вітер віє».
  Завершилися академія-реквієм виступом університетської чоловічої хорової капели «Дзвін». У її виконанні пролунали пісні «Бандуристе, орле сизий», «Гей, літа орел», а безсмертний «Заповіт» заповнена зала зустріла стоячи.
Юлія Попович, 408 група
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 672 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]