Головна » 2011 » Березень » 18 » Це гірке слово "зрада"
13:51
Це гірке слово "зрада"

Ш-Ш-ША...
Якщо вірити даним статистики, своїм половинам зраджують від 44 до 76% чоловіків і від 21 до 50% жінок. Майже 25% жінок зраджують своїм чоловікам в своїх сексуальних фантазіях. Серед чоловіків цей відсоток нижчий (13%), вони вважають за краще робити це на практиці. Приблизно 43% чоловіків випробовували бажання завести інтрижку з колегою по службі. Жінки ж на роботі вважають за краще займатися своїми прямими обов’язками, хоча щось 25% опитаних не проти зв’язку з колегою. Серед причин подружньої невірності 70% жінок називають невдалий шлюб. У той же час майже половині зрадників чоловічої статі вважає свій шлюб вдалим. Для слабкої статі характерно в перелюбстві ставити на перше місце відчуття – 80% невірних дружин змінюють по любові. Серед чоловіків лише 30% вважають своє перелюбство коханням. Тільки 13% дружин, які зрадили, не страждають від розкаяння совісті. З представників сильної статі страждають в основному ті, чия зрада розкрилася.
  Таку сумну статистику я нещодавно прочитала в інтернеті. Тема зради завжди була актуальною, а зараз, певно, стала піковою. Що штовхає людей до зради, які причини її?
  З чого ж починається зрада? З фантазій? Флірту? Поцілунків? Спільних посиденьок в якійсь кафешці або бурхливої ночі? Як би там не було, у кожної дорослої людини власне уявлення про зраду.
Що скаже лікар?
  Вивчаючи тему зради, я звернулася до сексопатолога Чернівецького обласного медичного діагностичного центру Олександра Сікорського. Як зазначає Олександр Миколайович, "зрада – це ситуація, що створюється між подружжям як наслідок якогось дискомфорту, створеного оточенням, а в більшості – самим подружжям". Щоб не було зради, вважає Олександр Миколайович, має бути гармонія у сім'ї. Найосновніше – це міцна сім'я, сім'я, де чоловік з дружиною доповнюють одне одного. Подружнє життя – це мистецтво.
  Дуже часто чоловік забуває про те, що в нього є сім'я, є чудова кохана дружина. Він після одруження живе за схемою "робота – дім, дім – робота" і все. А треба не забувати, що ваша дружина також хоче уваги, прагне бути просто щасливою жінкою. Часто дружина повинна помагати чоловіку зробити себе щасливою. Нерідко дружини приховують свою незадоволеність в ліжку, імітуючи оргазм, і замість того, щоб вирішити цю проблему разом з чоловіком, шукають порятунку "на стороні". Психологічно чоловікові зрозуміти жінку досить важко, а фізично задовільнити – ще важче. Коли жінка залишається незадоволеною, страждають обоє: жінка не отримала задоволення тілесного, а чоловік страждає психологічно від своєї "неповноцінності". І через такі причини не тільки зраджують, а розпадаються сім'ї, які, на перший погляд, здавалося б мали жити довго і щасливо.
  Щоправда, існують чоловіки, так звані донжуани, яким цікавий сам процес зваблення, хоча в кінцевому результаті все закінчується тілесним контактом. А буває й так, що чоловіки шукають нових відчуттів.
Міфи про зраду
  Існує декілька міфів про зраду, які трактують по-різному. Можливо, мені вдасться їх спростувати. Та, гадаю, що кожна жінка знає про них, але часто заплющує очі.
Міф №1. Зрадника легко визначити. Утім людина, у якої виникає роман, спочатку навіть і не думає про зраду. Можливо, у її системі цінностей зраді взагалі немає місця, але у певних обставинах може виникнути спокуса. Важко встояти, і тут зрадники піддаються.
Міф № 2. Монотонність тривалих відносин веде до роману. Але дослідники твердять, що романи у перші два роки шлюбу трапляються частіше. У цей час жінки частенько замислюються, чи вони зробили правильний вибір. Кажуть, якщо до шлюбу у чоловіка було безліч романів, то й у перші роки сімейного життя він навряд чи зміниться.
Міф № 3. Чоловік зраджує, коли нещасливий удома. Утім, люди, які ніколи не мали наміру зраджувати своїм партнерам, вступають у глибокі, жагучі відносини, перш ніж устигають зрозуміти, що перетнули межу, що відокремлює платонічну дружбу від романтичної любові. Кращий спосіб зберегти сімейний мир і спокій – відверта розмова про стан відносин.
Міф № 4. Цього разу все буде по-іншому. Ті, хто вирішує завершити роман на стороні, часто так думають. Однак, як доводять вчені, 75% подібних шлюбів завершуються розлученням. Але більшість тих, хто вступає у повторний шлюб, вважають, що вони виграли джек-пот. Роман змушує людину жити в ілюзорному світі, де не потрібно оплачувати рахунки й мити туалет.
Міф № 5. Зраду партнера завжди відчуваєш. Більшість людей не помічають ознак зради, тому що їхні відносини засновані на переконанні у тому, що партнер буде зберігати їм вірність. Тому ніхто не шукає тривожних ознак. Коли "симптоми зради" стають очевидними, багато хто вважає за краще робити вигляд, що нічого не сталося, аніж вирішувати проблему, яка виникла.
Чи витримаємо ми?
  У подружжя є свої переломні моменти, які витримують не всі. Говорять, найважче випробування – це перший рік спільного життя, під час якого ці зв'язки плавно переростають у родину, або рвуться дуже боляче та назавжди. Перші місяці молодята любляться, чути тільки цвірінькання один до одного. А вже через півроку набридає, що ви тільки удвох і тільки разом, виникає бажання кудись втекти з дому. Щоправда, буває і навпаки.
  Якщо ж перший рік прожито вдало, далі по плану з'являється маля. І ясна річ, дитина забирає багато часу у дружини. Чоловікові в той час здається, що його кохана приділяє йому замало уваги. Жінки через добре розвинену інтуїцію швидше здогадуються про зраду чоловіка, а чоловікам потрібно набагато більше часу, щоб зрозуміти, що у жінки є хтось на стороні. Дуже часто дружина чинить мудро і не зчиняє галасу. Бачачи, що чоловік зраджує, вона не акцентує на цьому увагу і взагалі не признається, що знає про це. А продовжує мирно кохати його, не руйнуючи сім'ї.
  Прийнято вважати, що основною причиною зради є внутрішня розбещеність теперішніх чоловіків та й жінок. Дехто каже, що причиною зради є потреба у сексуальній різноманітності. Багато чоловіків йдуть на зраду, оскільки від попереднього кохання не залишилось нічого, а нове почуття нахлинуло випадково. Ще багатьом чоловікам набридає ідеальна дружина і вони шукають якоїсь екзотики.
  Зрада – це сигнал. Якщо правильно його зрозуміти, то можна не тільки не зруйнувати, а й оновити, покращити відносини. Чим вона закінчиться, повинні вирішити ви самі.
Лідія КИРИЛЮК, студентка 408 групи
спеціальності "Журналістика"
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1002 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]