Головна » 2011 » Серпень » 19
  Проект «Профілактика ВІЛ/ІПСШ та пропаганда здорового способу життя серед дітей вулиці» оголошує конкурс на кращу опубліковану/відзняту журналістську роботу «Вуличні перемоги».
 
У конкурсі можуть брати участь журналістки / журналісти з усіх регіонів України. Від журналістів-учасників / журналісток-учасниць очікується висвітлення історії однієї чи групи вуличних дітей, а також людей, які їм допомогли. Історія має описувати досягнення дітей, або історії небайдужості стосовно них.

  Героєм журналістської роботи має стати вулична дитина, яка, незважаючи на складнощі й небезпеки життя на вулиці, рятує себе, покращує своє життя, шукає можливості змінити своє життя на краще. Героєм / героїнею роботи також може бути людина або кілька людей, які проявили небайдужість до таких дітей та допомогли їм подолати життєві труднощі. До конкурсу приймаються тільки ті роботи, які були опубліковані/продемонстровані в засобах масової інформації України в період проведення конкурсу.

  Переможець / переможниця конкурсу визначатиметься шляхом голосування членів комісії конкурсу: представників «СНІД Фонду Схід-Захід», Київського Міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Центру екстреної допомоги дітям. Підведення підсумків ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 633 | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)

Міжнародна благодійна організація Академія Української Преси за підтримки Програми У-медіа в рамках проекту «Школа соціальної журналістики: як писати про громадське здоров’я» оголошує набір 2 журналістів / журналісток до участі в другій сесії Школи, яка відбудеться 26 та 27 серпня в туристичному комплексі «Зазим’є» (Київська обл.). До участі в конкурсному відборі запрошуються журналістки / журналісти, які впродовж 2011 року опублікували матеріали, присвячені тематиці:

- державній політиці в галузі громадського здоров’я;
- реформуванню системи медицини; правам пацієнтів, в тому числі уразливих груп населення;
- доступу до медичних послуг, в тому числі уразливих груп населення;
- висвітленню діяльності громадських організацій, які діють в сфері громадського здоров’я;
- пропагуванню здорового образу життя, в тому числі профілактиці захворювань.

Подання 2 публікацій є умовою участі в Школі.

Викладачі / викладачки Школи: Людмила Солоп, правниця, експертка з прав пацієнтів; Олег Хоменок, медіа-тренер, Денис Полтавець, експерт з питань громадського здоров’я.

Школа соціальної журналістики буде відбуватись в форматі, який передбачає ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 583 | Дата: 19.08.2011 | Коментарі (0)