Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Леонід Каденюк про політ, майбутнє української космонавтики та плани у Верховній Раді.
15:26
Леонід Каденюк про політ, майбутнє української космонавтики та плани у Верховній Раді.

   19 жовтня у Чернівецькому прес-клубі реформ  відбулася зустріч із Леонідом Каденюком. Вона була присвячена 15-річчю польоту в Космос у складі екіпажу шаттла ”Columbia". Окрім вражень від експедиції  на навколоземну орбіту та планів на майбутнє щодо подальшого освоєння Космосу, перший космонавт України відкрив плани на рахунок роботи у ВР, адже балотується у депутати від 204 виборчого округу.

На межі людських можливостей

  19 листопада 2012р. виповниться 15 років з дня старту космічного корабля Колумбія, на борту якого було проведено спільний українсько-американський експеримент за участю Леоніда Каденюка - першого космонавта України як незалежної держави.

  Основною метою польоту було дослідити  вплив  мікрогравітації на ріст та розвиток трьох видів рослин. Проте перебування на борту корабля не хотілося обмежувати чітко продуманими експериментами, і наш земляк став досліджувати свої відчуття у стані невагомості.

 Та на цьому все не скінчилось – експерименти спонтанним чином приходили і приходили на думку. Кожну вільну хвилину втрачати там не хотілося.

  «Стан невагомості – стан ідеальної легкості. Спершу звикнути до нових відчуттів було важко. Через дві доби звикнув.»

  Багато людей, котрі не вірять у вищий розум, переконалися б у зворотньому, якби побували в Космосі.

  Космос багатомірний, тому порівняти з чимось Земним його неможливо. Емоції та  враження словами передати важко. На думку Леоніду Костянтиновичу приходить лише один вислів американського астронавта Джона Гленнона (той у віці 77 років полетів у космос) : «Коли я дивлюся в ілюмінатор і бачу створене, після цього не вірити Бога неможливо.»

  «Коли бачив всю красу, дійсно вірив у вищі сили», – запевняє наш земляк.

  Держава дуже мало коштів виділяє на науку

  Після польоту було багато планів, як і пропозицій вступити до різних партій. Та він втримався.

  Але втілити плани в життя було важко, адже держава виділяє дуже мало коштів на науку та й космонавтику зокрема. Владі вистачає й земних розтрат. А техніка й обладнання для польотів недешеві. Саме тому, щоб відкрити українській науці друге дихання, зібрався до Верховної Ради. І навіть визнав, що через обізнаність у багатьох сферах, може працювати у різних комітетах.

  Бути кандидатом в депутати, як і Героєм України, – нелегке випробування

  Його впізнають на вулицях Києва, Львова, Тернополя. Висловлюють слова підтримки та щирі побажання пройти до ВР і щось змінити. Проте у власному окрузі йому не раді: звернення до виборців друкувати заборонили, родичам з погрозами дзвонили, просили зняти кандидатуру на користь кандидата від провладної партії.

  Та незважаючи на всі тиски він вистояв, не зняв свою кандидатуру і не віддався жодній партії. На цих виборах Леонід Каденюк – самовисуванець. Пояснює це відданістю українському народові…

Відео:

http://www.youtube.com/watch?v=-XkEhaHjxB4&feature=plcp

Вікторія Яшан

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1201 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 буковинець  
0
здається що пан космонавт не дурно йшов, голоси від опозиції відхопив і дуже допоміг синку Папієва пролізти на перше місце, тепер це юне "дарування" представлятиме Буковину у Верховній Раді

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]