Головна » 2011 » Червень » 11 » Книга для фотожурналіста
15:50
Книга для фотожурналіста
Шановні студенти!
   Вийшов друком навчальний посібник Василя Пилип'юка «Українська художня фотографія: етапи становлення та мистецькі засади розвитку». Автор – єдиний лауреат національної премії імені Т. Шевченка в галузі фотомистецтва, автор 73 фотомистецьких альбомів, професор кафедри теорії та методики журналістської творчості Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.С.Дем'янчука. Василь Пилип'юк – визначний фотомайстер, президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», визнаний світовою спільнотою творець художніх фотографій, значна частина яких вже ввійшла до кращих надбань культурологічної спадщини.
   У посібнику уперше досліджено зародження та становлення фототожурналістики та фотомистецтва в Україні – від початків в ХІХ ст. на західноукраїнських та східноукраїнських землях до фотомистецтва у незалежній Україні. Особливу увагу приділено феномену часопису «Світло й тінь», який у 30-х роках минулого століття став першим українським фотожурналом і завдяки В.Пилип'юкові видається в сучасний період.
   Осмислено естетичну природу мистецької фотографії. Завдяки узагальненню зарубіжного й вітчизняного досвіду фотожурналістів і фотохудожників з ясовано місце фотографії в системі масової комунікації, роль документалізму й художності.
   У третьому розділі автор займається самоаналізом власної творчості, ведучи мову про взаємовідносини фотомитця і світу, про поєднання творчості з менеджментом та бізнесом.
  Книга добре проілюстрована роботами автора та провідних фотожурналістів й фотомитців світу. Посібник є першим виданням, у якому викладено історію, теорію української й світової фотожурналістики й фотомистецтва і розкрито творчу лабораторію одного з провідних фотомитців України.
   Щоб замовити книгу, звертайтеся на кафедру журналістики. Вартість видання – 80 грн.
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 695 | Додав: | Теги: Василь Пилипюк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 sonata  
0
ФОТОМИТЕЦЬ І СВІТ: ПСИХОЛОГІЯ ВЗАЄМОВІДНОСИН
В. Пилип’юк // http://www.lnu.edu.ua/faculty....-19.pdf

1 sonata  
0
http://photospilka.com/gallery/vystavki/vasil-pilip-yuk/ - за цим посиланням розміщена галерея фоторобіт Василя Пилип'юка

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]