Головна » 2013 » Квітень » 23 » Гіга Ліпартеліані: "Медіа компанії - це команда лікарів для суспільства"
18:49
Гіга Ліпартеліані: "Медіа компанії - це команда лікарів для суспільства"
   23 квітня до студентів кафедри журналістики завітав грузинський журналіст, керівник агенції журналістських розслідувань "Репутація" в Грузії, Гіга Ліпартеліані. Відомий він тим, що сьогодні не може повернутися в свою країну через те, що зняв фільм про замовні вбивства Бідзіни Іванішвілі, назва якого в перекладі звучить як «Один замовник-грузин двох російських убивств», а теперішня грузинська влада не схвалює таку правду про себе. 

  Пан Гіга поділився власним досвідом роботи у ЗМІ з молодими колегами, виокремивши професійну журналістику від «халтури». На його думку справжній професіонал має керуватися такими правилами:

• Правдиве висвітлення фактів; 
• Жити без страху;
• Бути сильним і впевненим в собі.

  Грузинський журналіст вважає, що журналістика – це та сфера, яка постійно має тримати руку на пульсі своєї держави. І якщо в суспільстві відбувається негативні процеси, то журналіст немає права спати спокійно. «Для того щоб людина була щаслива, вона має жити у вільній державі, де існує свобода слова», - каже Гіга Ліпартеліані. Він проводить безпосередню паралель між Україною і Європою, і не розуміє, чому ми ще не інтегрували. На його думку, українцям варто чим скоріше позбутися епохи передач «Криве дзеркало» і «Міняємо жінку», адже все це «хвороба московського продукту». 
  Ще одною важливою проблемою, яка обговорювалася під час зустрічі, стала національна мова. «Мовна культура – це сила нації. Хто її не поважає, не любить, той чужий в цій державі», - каже пан Гіга. Його дуже вразило українське телебачення, він не розуміє, чому на нього запрошується стільки російських журналістів, адже в Україні безліч спеціалістів. За його словами, у Грузії таке просто неприпустимо, щоб їхні ЗМІ говорили до громадськості чужою мовою.
  «Коли є страх – то нічого не виробляється, не розвивається і не змінюється. Не варто боятися і мовчати» - стверджує грузинський журналіст. Пан Гіга говорить, що коли в країні хропе нація, і то держава буде слабкою.
            
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 676 | Додав: Шпіонка | Теги: гіга ліпартеліані | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]