Головна » 2013 » Листопад » 22 » Євромітинг у Львові очима викладачів журкафедри!
16:26
Євромітинг у Львові очима викладачів журкафедри!
Очевидцями того, як українці виходять на «Євромітинг» у Львові стали викладачі кафедри журналістики ЧНУ Любов Василик та Роман Пазюк, які сьогодні перебувають у Львові. 
Щойно телефоном вони розповіли, що перебувають на майдані перед Львівським національним університетом імені Івана Франка, де зібралися близько тисячі студентів, до яких активно приєднуються місцеві жителі. Студенти зараз підходять цілими групами по 20-30 людей. Всі скандують гасла «Разом сила», «Україна – ЄС», «Зека геть», «Студенти в Європу», «Викладачі виходьте до нас». У більшості в руках прапори Євросоюзу та України. Студенти прямо на вулиці пишуть та малюють плакати з закликами вступу до ЄС. Дехто одягнув вишиванки. З промовою виступає колишній ректор Львівського університету Іван Вакарчук, очікують виступи адміністрації та викладачів університету. Міліції на площі майже немає. Мітинг почався спонтанно – студенти самі організували його після перших пар. Щойно на фасаді центрального корпусу університету ЛНУ вивісили прапори Євросоюзу та України!
Цікаво, що якраз з ночі 21 на 22 листопада виповнилось 9 років з дня Помаранчевої революції. Перший твіт Івана Костяка, який зараз разом з нашими колегами, вже передрукували в «Українській правді» -https://twitter.com/IvanKostiak/status/403831075132440576.
Щойно з’явились автобуси, в які студенти сідають з рупорами, щоб їхати по місту та закликати людей приєднуватись. На 16 годину львів'яни збиратимуться на мітинг на майдані біля пам'ятника Т. Шевченка. 

Чернівчани також вже збираються на мітинг, який призначено на 17:00 біля пам'ятника Шевченка на Центральній площі.

Фото  Романа Пазюка


Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 888 | Додав: Lara | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]