Головна » 2011 » Червень » 11 » Буковинські "лицарі слова"
15:45
Буковинські "лицарі слова"
Уже вшосте на Буковині вручають премію «Лицар слова», а також диплом зі специфічною назвою «Вотум». Ними нагороджують кращих акул пера та мікрофону нашого краю, цікавим є той факт, що отримати цю відзнаку журналіст лише один раз у своїй кар’єрі.

  Точність, об’єктивність та неупередженість – три найважливіші та найміцніші підвалини, на які має опиратися незалежна та якісна журналістика, зазначають організатори нагородження. Саме за такими критеріями і обирали дипломантів та «лицарів слова», яких, на жаль, у нашому краї дуже мало. Проте навіть ті, хто є залишаються, так би мовити «за лаштунками», вони маловідомі для пересічних буковинців.
   Одним із найбільших недоліків буковинської преси, за словами засновників нагороди, - дуже мала кількість якісних журналістських розслідувань та й аналітики загалом.
   Цьогорічними володарями диплому «Вотум» стали Галина Єреміца (газета «Буковинська правда»), Богдан Онуфрик (прес-служба ОДА), Надія Бабинська, більше відома як Вірна (газета «Час»), Ірина Вишневська (прес-служба міськради), а також – інтернет-проект «БукІнфо», лицарями ж слова визнано Олександра Бойченка (газета «Молодий буковинець») та Володимира Михайловського (головний редактор газети «Буковина»). Останніх двох, на жаль, на нагородженні не було. Кращі журналісти Буковини кажуть, отримати визнання громадськості – ось найкраща нагорода. До слова, організатором нагородження ще з 2005 року є громадська спілка «Буковинська партнерська агенція» та медіа-клуб «Незалежний сектор»

Сергій ВАЛЬЧИШИН,
телеканал «Буковина»,
студент-журналіст ІІ курсу
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 815 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 sonata  
0
До речі, почесні грамоти облдержадміністрації до професійного свята отримали й випускники філологічного факультету:
Наталка Синюсик (Григоришина) - завідувачка відділу інформаційних, аналітичних та публіцистичних програм телебачення Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії
Юлія Сафтенко - журналістка Чернівецької асоціації комерційної телекомпанії «ТВА»
Олександр Хмель - журналіст телерадіокомпанії «Чернівці»
Василь Лакуста - редактор відділу фотоілюстрацій Хотинської районної газети «Хотинські вісті»
З чим ми їх і вітаємо!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]