Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 »
   У Львові у видавництві "Каменяр" вийшла друком нова книга відомого українського письменника, Заслуженого журналіста України, громадського діяча Івана Сала. Вона знайомить з розвитком сучасної регіональної журналістики.
   На основі документальних фактів, численних публікацій, відкритих листів і звернень громадян показано неспроможність місцевих органів влади розв’язувати проблеми життєдіяльності людини і суспільства.
  Десятиліття цієї згубної політики зробили депресивними чимало територій, здеградували моральний стан спільноти, породили корупцію. Ігнорування громадянського волевиявлення на всіх рівнях, спотворення основ демократичного ладу, приниження людської гідності, привели цілий регіон до соціальної духовної катастрофи, посіяли сум’яття серед тисяч людей, що зневірились у законах і справедливості, втратили віру навіть у державу.
   Видання буде корисне теоретикам і практикам ЗМІ, а також тим, хто здобуває журналістський фах.

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 747 | Дата: 04.09.2010 | Коментарі (0)

    Проект технічного співробітництва "Соціальна інтеграція людей з інваліднiстю шляхом забезпечення доступу до зайнятостi" оголошує конкурс на кращу опубліковану журналістську роботу "Гідна праця - особливим фахівцям". Від журналісток / журналістів очікується висвітлення історії про людину з інвалідністю під новим кутом зору - як ефективного працівника / працівницю й компетентного професіонала / професіоналки. Герой статті - жінка або чоловік, які, незважаючи на свої фізичні, сенсорні, психічні чи розумові вади, реалізувалися на професійній ниві.

    Адреса для подання електронних версій опублікованих статей та контактів авторів / авторок: SIDsuccessstory(at)gmail.com Конкурсні роботи приймаються з 2 вересня до 20 листопада 2010 року включно.

    Переможець / переможниця визначатиметься шляхом таємного голосування членів комісії конкурсу: представників / представниць Програми розвитку ООН, Міжнародної організації праці, Державного центру зайнятості та НДО людей з інвалідністю.

   Підведення підсумків конкурсу відбудеться 2 грудня під час прес-конференції до Міжнародного дня інвалідів. Журналісту-переможцю / переможниці конкурсу буде вручати приз - сучасний ноутбук.

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 675 | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

    3-го серпня 2010 року в Івано-Франківську презентовано перший на Галичині історичний відео-портал «Дем`янів Лаз» (patriot.if.ua). Відео-ресурс «Демянів Лаз» планує співпрацювати із усіма зацікавленими організаціями, партіями і особами, незалежно від політичної приналежності чи історичної заангажованості. Станом на сьогодні є чіткі домовленості про співпрацю із Музеєм совіцької окупації (м. Київ), Інститутом святого Володимира (м. Торонто), Січ-Центром Анатолія Носенка (м. Нікополь), Центром дослідження визвольного руху В.Вятровича та історико-просвітницьким товариством «Пам'ять» (м.Львів), Івано-Франківським обласним музеєм визвольної боротьби ім. Степана

Бандери.

    Як наголосив під час прес-конференції керівник проекту Руслан Коцаба, «...силами та за ініціативи громадськості завжди робиться значно більше, аніж з державного примусу чи виключно за гроші». Можливість звести в один історичний інтернет-ресурс відеоспогади, історичні розвідки та аудіоспогади дозволить на перспективному та сучасному рівні активізувати процес збору спогадів очевидців військових лихоліть, з огляду на їхній похилий вік та відповідний стан здоров`я. Це повинно зацікавити молодих науковців нової гене ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 776 | Додав: sonata | Дата: 05.08.2010 | Коментарі (0)

Всеукраїнське громадське об’єднання "Натура" та провідні друковані видання України представляють інформаційний  спецпроект "Місцевий вибір". Він приурочений до виборів в місцеві ради і виборів міських, сільських і селищних голів, які відбудуться 31 жовтня 2010 року. Суть проекту: перед черговими виборами нагадати кожному українцю, як місцева влада виконувала обіцянки, дані перед минулими виборами, і окреслити можливі перспективи. Проект покликаний відкрити очі усім громадянам України на справжню ситуацію в їх областях, містах та районах.

Ми плануємо охопити 250-300 міст України з населенням від 15 тис. мешканців.

Тривалість проекту: з серпня по жовтень 2010 року.

Завдання проекту :

*   взяти інтерв'ю у діючих мерів про їх власну оцінку своєї роботи за минулий термін, зібрати з відкритих джерел інформацію про діяльність мера за минулий термін;

*   надати виборцям щонайбільше правдиву інформацію для прийняття рішення на виборах в жовтні;

*   показати можливі альтернативи вибору;

*   звернути увагу усього суспільства на проблеми кожного окремо взятого міста України.

Проект "Місцевий вибір" - перший у своєму роді. Унікальність його полягає в тому, що ніколи раніше проблеми великих і малих міст України не виносилися на загальний огляд так масштабно.  Наша місія - підтримати і об'єднати люд ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 758 | Додав: sonata | Дата: 03.08.2010 | Коментарі (0)

IV Школа молодежной прессы в Одессе, I Летняя школа молодежной  экожурналистики - 16-21 августа 2010 года

ОРГАНИЗАТОРЫ
* А5 - всеукраинская сеть молодежных изданий
* СИМ - Союз инициативной молодежи
* ВМГО <<Украинский союз молодых депутатов>>
При поддержке Министерства Украины по делам семьи, молодежи и спорта.

МЕСТО ПРОВЕДЕНИЯ:
Коблево (недалеко от Одессы)

УЧАСТНИКИ ШКОЛЫ:
200 участников школы. Кто они? Последние 3 года - это редакторы и журналисты молодежных и студенческих СМИ Украины, представители всеукраинских молодежных движений, известные медиа-эксперты Украины.


ПРОГРАММА ШКОЛЫ

1) УЧЕБА
Формы работы: тренинги, мастер-классы, обучающая ролевая игра «СИМуляция. Студпреса», моделирование ситуаций, семинары, дискуссии. Тематика учебы: журналистика, современные подходы к журналистике, новые медиа, создание собственных изданий, карьера журналиста, возможности для молодежи в Украине и Европе, экология, здоровый способ жизни. Мастер-классы и тренинги проводят известные медиа-специалисты. Впервые в истории Летней Школы Школа молодежной экожурналистики - обучающая программа, развивающая экологическое мышление и дающая навыки создание материалов эко-тематики и Молодежная школа медиа-тренеров СИМ-А5 - обучающая программа, благодаря участию в которой вы сможете стать настоящим медиа-тренером, в дальнейшем учить и развивать других!
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 824 | Додав: sonata | Дата: 03.08.2010 | Коментарі (1)

1-7 жовтня 2010 року Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні та Запорізька обласна громадська організація «ОПП «Взаємодія» проводитимуть Осінню молодіжну школу «Роль документального кіно та нових медіа у вирішенні актуальних питань життя місцевих громад». З 1 по 7 жовтня на базі молодіжного табору «Какаду» (м. Євпаторія) 50 школярів та студентів віком 16 - 20 років з різних регіонів України зможуть взяти участь у роботі школи. Відбір відбуватиметься на основі відкритого конкурсу.
Основна мета проекту - навчити учасників школи використовувати документальне кіно для просування інтересів місцевих громад (зокрема у сфері захисту навколишнього середовища).

Програма включатиме лекції, семінари та практичні заняття круглі столи, присвячені навчанню основам документального кіно (написання сценарію, зйомка, редагування, просування), а також участі у кінофестивалях та інших заходах, спрямованих на захист екологічних інтересів громадян. Лекції та дискусії будуть проводитися американськими та українськими викладачами, робочою мовою будуть англійська та українська мови.

Реєстрація та анкетування відбувається лише онлайн на сайті www. ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 669 | Додав: sonata | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)