Головна » Журналістика в Україні та світі
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 14 15 »
16 лютого 2011 року розпочався on-line конкурс СТОП ЦЕНЗУРІ! www.stopcenzuri.newcitizen.org.ua
  Небезпека політичної цензури насамперед серйозно усвідомлюється у медіа-середовищі. Проте захист свободи слова і боротьба проти цензури на сьогодні потребують формування суспільного запиту на них, розгортання широкої дискусії та підтримки всього суспільства. Мета конкурсу СТОП ЦЕНЗУРІ! - привернути увагу громадськості до загрози втрати свободи слова, яка є базовою цінністю демократичного суспільства.
  У конкурсі визначені чотири номінації: найкращий постер, слоган, вірш та есей. Це можливість сказати ТВОРЧЕ «НІ» будь-яким проявам утискання свободи слова в Україні.
  Організатори конкурсу запрошують усіх охочих, незалежно від віку, освіти, професії та громадянства, творчо сказати «СТОП ЦЕНЗУРІ!».
  Роботи приймаються з 16 лютого 2011 року до 1 квітня (включно) 2011року.
  Конкурс організовано в рамках громадської кампанії "Новий Громадянин" www.newcitizen.org.ua. Ідея конкурсу народилася під час зустрічі журналістів руху "Стоп цензурі!", членів Громадської кампанії "Новий Громадянин", митців та представників креативної індустрії. До організа ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 566 | Дата: 27.02.2011 | Коментарі (0)

ПРЕС-РЕЛІЗ
Шановні колеги, маємо за честь повідомити про те, що з 16 лютого у медіапросторі нашого краю з'явився новий часопис — газета "Буковинська правда”.
  Надіємось, що з виходом нашої газети збільшиться на порядок справедливість, інформованість, відкритість, порядність, і найголовніше — законність. Ми будемо відстоювати права людини як особистості. Спробувати допомогти всім людям, які будуть до нас звертатись — це наша головна мета.
  Маємо намір проводити журналістські розслідування, різнобічно консультувати та захищати в першу чергу людину, її особисті права та інтереси. І не має значення, до якої політичної сили вона належить, який у неї достаток, де вона працює, головне для нас — надати їй допомогу у вирішенні її проблеми та допомагати всім охочим, хто до нас звернеться. Для нас головне — правда і реальна свобода слова.
  Аналогів нашої газети ще не було в нашому регіоні, і надіємось, що з Вашою допомогою ми здолаємо всі труднощі, які будуть виникати в нашій роботі, і разом ми будемо викорінювати негатив із нашого життя та подавати актуальні матеріали без цензури. Ми знаємо, яка реальна ситуація із свободою слова. Кумівство, родинний протекціонізм та сваволя ще правлять ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 672 | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

  Шановні колеги та студенти спеціальності "Журналістика"!
   Читайте  на  науковій  сторінці д. ф. н., директора  Інституту  журналістики  Київського національного  університету  імені Тараса Шевченка та  завідувача  кафедри соціальних    комунікацій   проф. В. В. Різуна статтю про соціальні комунікації «Начерки до методології досліджень соціальних комунікацій», а також підручник з «Теорії масової комунікації».

Вхід - http://journ.univ.kiev.ua/node/431

Посилання при цитуванні обов’язкові!
Посилання на електронний ресурс.
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 1224 | Дата: 12.02.2011 | Коментарі (0)


Вальтер фон Ла Рош
Вступ до практичної журналістики
  Книга дає випробувані часом та підтверджені досвідом відповіді на масу запитань, пов'язаних з професійною діяльністю журналістів. А ще вона пропонує довідкову інформацію про сучасні методи журналістської роботи та можливості здобуття журналістської освіти.
  "Вступ до практичної журналістики" дає відповіді на численні питання, починаючи від того, що саме журналісти роблять, закінчуючи детальним описом різних шляхів здобуття журналістської професії у Німеччині. Більш того, книга детально описує найважливіші журналістські жанри та пропонує обговорення фундаментальних та корисних правил, що мають допомогти журналістам у побудові та написанні новини. Журналісти, які застосовують методи, описані в книзі, зможуть подавати новини у привабливій формі.
Автор Вальтер фон Ла Рош є почесним професором радіожурналістики Лейпцигського університету у Німеччині.
 З окремими розділами можна ознайомитися за посиланням:
http://www.aup.com.ua/upload/laroche.pdf
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 783 | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (0)

У середу 2 лютого в а.15 філологічного факультету відбулася зустріч студентів другого курсу спеціальності «Журналістика» з випускницею факультету Світланою Флікян.
 Темою розмови став новий проект на каналі IСTV під назвою «Чудо-люди», у якому працює журналістка. Два тижні тому нове ток-шоу почало виходити в ефір. Загалом планується дванадцять випусків. У кожній із передач, як повідомила Світлана Флікян, глядачі матимуть змогу познайомитися з цікавими людьми, які володіють незвичними здібностями чи наважилися на незвичний спосіб життя: дівчина без рук, яка мріє водити автомобіль; 85-літня бабуся-студентка; жінка, що з власної ініціативи створила притулок для майже шестисот бездомних собак… До всіх них виїжджає знімальна група і фіксує незвичне в житті своїх героїв. У кожному випуску йдеться про вісьмох незвичайних людей. Глядачі ж за кожного з них впродовж тижня можуть віддати свій голос, надіславши SMS. З кожної передачі лише один з героїв пройде у фінал, який уже зніматиметься у столиці. На переможця очікує приз – 100 тисяч гривень. Думається, ці кошти допоможуть найкращому здійснити свою «чудо-мрію»! Крім того, ще один особливий приз глядацьких симпатій отримає той, за ролик якого на сайті програми проголосує найбільше людей.
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 791 | Дата: 02.02.2011 | Коментарі (2)

Предлагаем Вашему вниманию конкурс для всех, кто хочет попробовать себя как журналист!
 www.zapari.net собирает новые материалы для нашего сайта. Наши сотрудники не всегда успевают пополнять все разделы сайта, потому решили попросить помощи у наших посетителей и вместе с этим об’явить еще один конкурс!

Если Вы хотите узнать больше об этому, читайте далее условия конкурса:

1. Вы просматриваете справа разделы нашего сайта.

2. Выбираете любую тему, которая Вам интересна. Если хотите, можете предложить новый раздел. Любая активность - только +

3. Затем пишете статью самостоятельно (что очень желательно, мы не будем обвинять вас в стянутой информации с других сайтов, но проверять на повторяемость в интернете точно будем ), или можете найти готовые статьи на любом сайте и переделать их.

4. Желательно подобрать к статье иллюстрации (рисунки, фото...). Если статья взята с другого сайта и переделана, то, пожалуйста, подберите другие картинки, не те, которые на сайте-источнике.

5. Если статья взята с какого-либо сайта, если Вы переделали статью основываясь на какой-либо другой статье, то обязательно указывайте ссылку на ту статью, с которой Вы брали информацию. Чтобы скопировать ссылку статьи, в строке адреса выделите а ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 658 | Дата: 02.02.2011 | Коментарі (0)


Міхаель Халер
Пошук і збір інформації


  Академія Української Преси видала ряд підручників та книг з медіа-питань, які мають допомогти українським журналістам отримати прикладні знання про медіа-право, здобути журналістські навички та техніки в написанні та представленні новин та підвищити загальний професійний рівень журналістів.
  Книга Міхаеля Халера "Пошук і збір інформації" одна з таких.
  Пошук і збір інформації ще ніколи не були такими важливими як в епоху Інтернету. Усе знання цього світу здається доступним. Але що є справді новим, що достовірним? Через надлишок інформації більшість журналістів не мають змоги розгледіти суттєве. Ключ до вирішення проблеми називається «методичний пошук і збір інформації». Доступно, систематично і з використанням численних прикладів Міхаель Халер розповідає про основи пошуку і збору інформації, описує допоміжні засоби, дає поради щодо отримання та оцінки інформації. При цьому однаковою мірою враховуються як «пастки» практики, так і рамкові умови законодавства.
  Міхаель Халер є професором журналістики в Лейпцигському університеті. До цього він 25 років працював журналістом – спершу газетним репортером, ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 695 | Дата: 29.01.2011 | Коментарі (0)

  Фонд Олени Пінчук «АнтиСНІД» проводить студентський конкурс соціальної реклами, телесюжетів, есе, фотоісторій на тему «Мода на безпечний секс». Роботи можна подавати до 28 лютого, 23:00, повідомляє сайт фонду. У конкурсі можуть взяти участь студенти, аспіранти або групи студентів, аспірантів будь-яких українських вишів. Насамперед він проводиться для студентів, чия майбутня робота буде пов'язана з журналістикою чи рекламою, включно зі спеціальностями журналістика, мас-медіа, комунікація, міжнародна інформація, реклама, PR і спеціалізаціями продюсер, режисер, оператор.

  На конкурс приймають роботи в жанрі есе (до 6 тис. знаків без урахування пробілів), телесюжету (для підсумкової програми хронометражем до 5 хвилин, обов'язково зі стендапом), фотоісторії (не менше семи знімків), соціальної реклами на тему безпечного сексу (сценарій ролика, інтернет-банер або рекламний плакат). Обов'язковою умовою (для всіх, крім соцреклами) є реальний або вигаданий інформаційний привід, пов'язаний з проектом Fashion AID.

  Детальніше з категоріями робіт і технічними вимогами можна ознайомитися на сайті фонду «АнтиСНІД»: http://antiaids.org/ru/about/news/9293

  До журі конкурсу входять керівник редакції публіцистичних проектів каналу I ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 695 | Дата: 27.01.2011 | Коментарі (0)

Завтра, 17 грудня, у 58 аудиторії філологічного факультету ЧНУ (VІ корпус) відбудеться зустріч із канадським фотохудожником Франсуа Гзав’єром Сарразіном (Francois-Xavier Sarrazin).
 Митець народився 1975 року в Оттаві. Освіту здобув у «Loyalist College Belleville» в Онтаріо.
 Під прицілом його об’єктива – настрої людей на вулицях. Протягом свого життя Франсуа відвідав багато країн – Китай, США, Монголію, Францію, Непал, Сінгапур, Тайланд та Філіпіни.
 Його улюбленими митцями є всесвітньовідомий фотохудожник і журналіст Віжі (справжнє ім’я Артур Феллінг, 1899 – 1968 рр.), Вільям Гарнетт, який прославився в аерофотозйомці та майстер відвертих знімків Девід Лакапеллє.
  Початок заходу о 10 годині.
  Запрошуємо всіх, хто цікавиться фотографією!
кафедра журналістики
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 702 | Дата: 16.12.2010 | Коментарі (0)

Газета «Чернівці» є виданням Чернівецької міської ради. Виходить по п’ятницях. Середній обсяг газети приблизно 100 тис. знаків. Більше половини замають офіційні матеріали. Негативної за змістом інформації значно менше, ніж в інших досліджуваних газетах. Дуже мало практичних порад. Слабо розвинута комунікативна функція. Найактивніше під час першої хвилі моніторингу в нейтральній тональності згадувались пенсіонери, найпасивніше – студенти. Соціальна група селян за період моніторингу не була згадана. Найактивніше у позитиві висвітлювались проблеми службовців. Найактивніше у негативній тональності згадувались підприємці.
  Кількісно проблеми підприємців, службовців та пенсіонерів висвітлювались приблизно рівномірно. Якісно ж – по різному. Відмінність полягає в тому, що інформація розподілялась на 2 категорії: «для» підприємців та пенсіонерів, і «про» службовців, коли йшлося про діяльність депутатів та чиновників місцевого самоврядування. Діяльність останніх висвітлювалась і в позитиві, про що свідчать такі маркери: «нарешті самоврядний орган «показав зуби», «…але цього разу можновладці були непохитними» і т.д. Помітно було використання позитивної тональності в запитаннях до нардепа Петра Гасюка [17.04]. Інтерв’ю не оминуло практично жодної з досліджуваних тем. Ось приклади пи ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 830 | Дата: 12.12.2010 | Коментарі (0)