Головна » 2011 » Січень » 29 » До уваги студентів спеціальності "Журналістика": корисні видання
10:19
До уваги студентів спеціальності "Журналістика": корисні видання

Міхаель Халер
Пошук і збір інформації


  Академія Української Преси видала ряд підручників та книг з медіа-питань, які мають допомогти українським журналістам отримати прикладні знання про медіа-право, здобути журналістські навички та техніки в написанні та представленні новин та підвищити загальний професійний рівень журналістів.
  Книга Міхаеля Халера "Пошук і збір інформації" одна з таких.
  Пошук і збір інформації ще ніколи не були такими важливими як в епоху Інтернету. Усе знання цього світу здається доступним. Але що є справді новим, що достовірним? Через надлишок інформації більшість журналістів не мають змоги розгледіти суттєве. Ключ до вирішення проблеми називається «методичний пошук і збір інформації». Доступно, систематично і з використанням численних прикладів Міхаель Халер розповідає про основи пошуку і збору інформації, описує допоміжні засоби, дає поради щодо отримання та оцінки інформації. При цьому однаковою мірою враховуються як «пастки» практики, так і рамкові умови законодавства.
  Міхаель Халер є професором журналістики в Лейпцигському університеті. До цього він 25 років працював журналістом – спершу газетним репортером, потім редактором журналу «Шпіґель» та редактором газети «Цайт».
  В електронному варіанті з одним із розділів видання можна ознайомитися за адресою: http://www.aup.com.ua/upload/web.pdf
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 691 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]