Головна » 2010 » Квітень » 28
    Програма "Засоби масової інформації" Міжнародного фонду "Відродження" оголосила конкурс "Розвиток нових медіа та підтримка використання нових комунікаційних технологій у діяльності ЗМІ".

Його мета - підвищити професійний рівень журналістики в Україні та сприяти збереженню незалежності ЗМІ через опанування ними новітніх - Інтернет та мобільних - майданчиків, залучення нових аудиторій та підтримку зворотного зв'язку зі споживачами інформації. Учасниками конкурсу можуть стати громадські організації, що працюють у сфері нових комунікаційних технологій та ЗМІ; засоби масової інформації (у тому числі Інтернет-ЗМІ); вищі навчальні заклади.

    Фінансова підтримка надаватиметься проектам, що передбачатимуть проведення тренінгів щодо "нових медіа" для журналістів (нові бізнес-моделі, соціальні мережі, використання блогів, Твіттеру, цифрових інструментів спільної роботи, етика онлайн-журналістики, робота з джерелами інформації, пошук в Інтернеті, онлайн-імідж, інтернет-реклама і PR, юридичний захист онлайн-контенту, популяризація свого сайту, конвергенція між традиційним ЗМІ та онлайн-версією, платні послуги на сайті, аналіз цільових аудиторій, закриті та відкриті бази даних, онлайн-моніторинг тощо).

Організатори готові також підтримати перекладачів з іноземних мов для забезпече ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 751 | Додав: sonata | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (0)

    Чернівецький університет відвідав директор Інституту суспільних досліджень, голова редакційної колегії дніпропетровської газети «Експедиція XXI», засновник етнографічного клубу «Україна мрій» Володимир Панченко.
  
 Під час зустрічі зі студентами він презентував свою нову книгу під назвою «Формування економічної платформи українського націоналістичного руху у 1920-1950-х роках». Участь у дискусії взяли викладачі та студенти ЧНУ, представники чернівецького політикуму та громадських організацій. З паном Володимиром ми поспілкувались про його книгу і не тільки.

– Після виходу книжки «Формування економічної платформи українського націоналістичного руху у 1920-1950-х роках» Ви поїхали у турне містами України. Де вдалось побувати?
– Ми відвідали Білу Церкву та Київ. Дві презентації провели у Дніпропетровську. Найближчим часом планується лекція у Львові, Острозі та Запоріжжі. Зрештою, організація подібних заходів, у першу чергу, залежить від вільного часу. У подібних зустрічах особисто для себе знаходжу натхнення для наступної книжки. Адже опублікована монографія – це суто спеціалізоване видання. У мене не було часу зробити її більш популярною. Багато людей цікавляться міжнародним контекстом ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 681 | Додав: sonata | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (0)

 Афіші по всьому місті майоріли повідомленням про приїзд Савіка Шустера до Чернівців. Завітати на Буковину зірка політичних шоу повинен був 19 квітня, щоб презентувати свій проект „Стань лідером”. Але замінили присутність Шустера звичайним наперед записаним відео-зверненням до учасників. Мер міста Микола Федорук, що завітав на зустріч, розчарувавшись, швидко покинув залу.

Щоправда, встигнув перед тим, побажати учасникам перемоги. ”Зустріч із Савіком Шустером” відбувалася в Мармуровій залі ЧНУ, прийшли туди і зацікавлені студенти філологічного та історичного факультетів. І, як виявилося, прийшли на фінальний відбір студентських соціальних проектів. Попередній кастинг відбувся на вихідних, проводила його команда Шустера. Незважаючи на доволі широкі вікові межі для учасників (кожен кому від 18 до 40 років міг узяти участь!), семеро із восьми фіналістів – студенти ЧНУ і один представник БДМА.

Представляли спудеї проекти з урахуваням своїх сил, адже в майбутньому усі проекти повинні реалізуватися. Можливо, саме тому масштабних заходів вони не пропонували. Варто зауважити, що обиралися кращі з кращих проектів досить необ’єктивно, адже голосували тільки учасники, а не всі присутні. Оригінальністю вирізнялися такі проекти, як ПУДУМ (популяризація урн та декоративна урнізація міста) та „Місто – це не стіни, місто – це люди”. В останньому Корбаль Олександр запропонував організовувати фотовиставки з обличчям чернівчан, щоб при ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 888 | Додав: sonata | Дата: 28.04.2010 | Коментарі (2)