Головна » 2010 » Квітень » 14

Мер Чернівців Микола Федорук підтримав ініціативу студентів про проведення у Чернівцях «Дня української сорочки». Він закликав усіх працівників міської та районних рад підтримати ініціативу студентської молоді та 15 квітня прийти на роботу у вишиванці. «Я сам із задоволенням у цей день одягну вишиванку і сподіваюся, що цю чудову молодіжну акцію підтримають тисячі чернівчан, які пишаються своєю державою, цінують національні традиції та звичаї, люблять Україну та Чернівці», – заявив Микола Федорук. Про це повідомили 13 квітня у прес-центрі мерії.

Микола Федорук висловив подяку тим колективам, які вже відгукнулися на заклик молоді і активно готуються до проведення у Чернівцях Дня української сорочки.

До участі у студентській акції вже зголосилися понад 40 підприємств, установ, організацій, серед яких машинобудівний завод, нацуніверситет ім.Ю.Федьковича, школи, дитсадки, бібліотеки, музеї, лікарні, салони краси, магазини, РАЦС, адміністрація Калинівського ринку, служби таксі, політичні та громадські організації, депутати міської та обласної рад.

Художній салон запропонув ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 771 | Додав: Lara | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (0)

Лауреатом найпрестижнішої номінації авторитетної в журналістиці Пулітцерівської премії - "За служіння суспільству" - стала регіональна газета Bristol Herald Courier, повідомляє РИА "Новости". Невелике видання з тиражем ненабагато більшим за 30 тисяч екземплярів представило серію робіт про зловживання з митом на газ, в результаті якого були внесені зміни у місцеве законодавство. Журналістові, що порушив тему, - Деніелу Джілберту - 23 роки, і це тільки початок його творчої кар'єри.

Лауреатом Пулітцерівської премії вперше стало інтернет-видання. Веб-сайт ProPublica отримав головну премію в престижній номінації "розслідування" у співпраці з New York Times Magazine. Другим лауреатом у цій номінації стала газета Philadelphia Daily News.

Премію за найкращу карикатуру отримало зображення президента США Барака Обами пера художника Марка Ф'єра. Темою карикатури стала політика, яка проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая.

На малюнку Карзай тримає кілька ящиків для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з акцентованими вухами проголосувати "за" відразу кілька разів.

Церемонія оголошення лауреатів цієї престижної премії завжди розглядається як ревне змагання між найбільшими газетами, зокрема, New York Times і ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 960 | Додав: Lara | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (2)

    Центр Співробітництва Молоді в Гдині - польська неурядова і незалежна організація, яка працює з молоддю, лідерами організацій і молодіжних груп за сприяння мерії міста Гдиня оголошує набір учасників на два чергові випуски програми Навчальні Візити в Гдині. Перший пройде 4-15 жовтня 2010 р., другий - 2-13 листопада 2010 р. Організатори шукають молодих, активних, ініціативних студентів чи представників суспільних організацій у віці 18-25 років з Молдавії, Грузії, України і Білорусії, які вільно говорять російською і мають закордонний паспорт. Навчальні візити – це можливість познайомитися з Польщею, дізнатися про адміністративну і освітню системи, а також про уряд, бізнес, ЗМІ, державні і суспільні організації, відкрити для себе польську культуру, історію та багато іншого. Всю цю інформацію учасникам розкажуть під час неформальних зустрічей з людьми, які працюють в різних сферах і добилися певних успіхів. У рамках програми будуть організовані семінари, майстер-класи, бесіди, екскурсії. Учасники побувають у Гдині, Гданську, Сопоті та інших містах ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1539 | Додав: sonata | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (4)