Головна » 2011 » Листопад » 22 » Семінар на тему: "Журналістська етика"
01:26
Семінар на тему: "Журналістська етика"

     21 листопада стартував 2-денний семінар на тему: «Журналістська етика».

     В Україну завітав французький тележурналіст Поль-Стефан МАНЬЄ разом з першим секретарем, радником з питань преси посольства Франції в Україні Еманюелем БЕРАРОМ.

     Поль-Стефан МАНЬЕ: У минулому – головний редактор національної телекомпанії France2 та телерадіоагенції Galaxie Presse. Працював постійним кореспондентом телекомпанії TF1 у Варшаві за часів комуністичного режиму, керівником бюро France2 у Москві. Висвітлював перебіг багатьох військових конфліктів. Упродовж 6-ти років був членом Атестаційної комісії спілки журналістів Франції та довгий час виконував керівні функції в одній з найбільших профспілок Франції – Французькій демократичній конфедерації праці (CFDT). Опікується питаннями журналістської деонтології вже близько 40 років. Викладав у багатьох навчальних закладах, є автором підручника з журналістики для студентів: «Телерадіожурналістика, редакційна техніка на телебаченні та в інтернеті», який було видано у 2003 році та перевидано у 2011.

    На семінарі було порушено багато тем, зокрема тих, які стосувались журналістської етики. Поль-Стефан МАНЬЕ говорив зі студентами про безпеку журналістів у зонах конфліктів, про професійні обов’язки. Аудиторія активно задавала гостю питання, на які той охоче відповідав.

   Пан Поль-Стефан давав початківцям поради, часто наголошував на тому, що не треба прагнути того, щоб опублікувати інформацію першим, а спершу її необхідно ретельно перевірити на достовірність. Також було сказано, що журналіст сам повинен вибрати саме ту інформацію, яка буде корисною для його аудиторії, і це цілком на його відповідальності. Журналіст назвав 3 основні принципи журналістської етики:

1.     Свобода діяльності.

2.     Правдивість.

3.     Повага до особистості.

Поль-Стефан МАНЬЕ: «Людина має право на свободу, поки її діяльність у межах закону».

  Завтра, 22 листопада – другий день роботи семінару.

09:30: Початок другого дня роботи семінару:

Поль-Стефан МАНЬЄ:

-         Аналіз деонтологічних текстів;

-         Питання – відповіді;

-         Тренінг;

-         Практичні заняття.

12:45: Закриття роботи семінару.



Крістіна ПЕТРЕНКО

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 871 | Додав: TiNkA | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 1
1 Pavithra  
0
Woot, I will certanliy put this to good use!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]