Головна » 2010 » Травень » 10
 Вшановуючи пам'ять загиблих у Другій світовій війні, 8 травня чернівчани поклали вінки і квіти до пам’ятника полеглих у лавах Буковинського куреня. Біля монументу, відкритого ще у 1995 році, щорічно збираються ветерани та представники національних сил. Щоправда, п’ятнадцять років тому міська влада заборонила його встановлення, проте під впливом громадської думки відмінила власне рішення.

Цьогоріч ініціативу вшанувати пам’ять буковинців, які воювали в лавах ОУН-УПА, висунув Український народний дім. Його голова Володимир Старик звернувся із запрошенням до всіх політичних сил краю, представників влади, громадськості із закликом долучитись до акції.

Захід не мав політичного характеру, оскільки організовувався громадськістю, тож буковинці, які взяли в ньому участь, зібралися не під тиском рішень тих чи інших політиків, а справді за власним бажанням. Присутні тримали прапори «Нашої України», ВО «Свободи», КУНу, Блоку національних сил Буковини, а найбільше – національних прапорів. Ні мер міста Микола Федорук, ні новий губернатор області Михайло Папієв участі в акції не взяли. Натомість на ініціативу відгукнулися і приєдналися до вшанування пам’яті загиблих земляків окремі депутати міської та обласної ради, серед них – колишній губе ... Читати далі

Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 808 | Додав: sonata | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)