Головна » 2014 » Вересень » 15 » Львівський форум книговидавців
01:37
Львівський форум книговидавців
[i]Цьогорічна осінь змальовує не тільки сумнозвісну картину трагічних подій, а організовує не зважаючи на складну ситуацію в Україні вже традиційний 21 Форум видавців. За аналогією подій до чудового міста Львів з’їджаються не лише поціновувачі книг та любителі пера з прилеглих областей, а й почесні гості Європейських країн. Організатори фестивалю цього року оголосили грандіозну програму із 700-ста заходів, що відбувалися на 55 локаціях. Участь у подіях взяли 200 видавництв, 300 авторів з 23 країн. Найкращі роботи представлялися на авторських зустрічах, мастер-класах, триб'ют-вечорах, поетичних читаннях та інших новостворених спецпроектах. Почесними гостями цьогорічного Міжнародного фестивалю були: Мустафа Джемільєв - політичний та громадський діяч, один з провідників кримсько-татарського руху, Пшемислав Вітковський – польський поет, співредактор антології нижньосілезької поезії «Ziemie Uzyskane», Ульріка Шнобер – учасниця дискусій шведсько-української літературної програми, а також Тімоті Снайдер – професор Єльського університету з презентацією книг "Українська історія, Російська політика, Європейське майбутнє", «Червоний Князь», «Криваві землі» та польський журналіст, письменник і перекладач Земовіт Щерек.
Численні презентації, круглі столи, перфоманси тобто представлення сучасної літератури організатори намагалися висвітлити за короткий чотирьохденний фестиваль, який якнайкраще зорієнтований на вибір читача. Та цього разу до Львова приїхало менше видавців ніж зазвичай. Це сталося тому, що ми відмовились від колективного російського стенду, також багато видавництв не представляли свою продукцію внаслідок економічних негараздів, - розповідає Олександра Коваль, президент форума.
Зважаючи на традиційні численні заходи тему Євромайдану тут не обійшли осторонь. Спостерігаючи за продукцією книговидання слід зауважити, що багато українських видавництв, зокрема і чернівецький видавничий дім Бук Рек привезли репродукції про майдан. Подискутувати на дану тему до Львова приїхав німецький журналіст Герхард Гнаук та Тімоті Снайдер. Новиною було й те, що цьогоріч дитячий фестиваль «Книгоманія» змістили з форумом. Виставкові стенди наповнені дитячими книгами Андрія Куркова, Тараса і Маряни Прохасько та інших з успіхом розходились поміж читацької аудиторії.
Фестиваль насичений подіями добіг до кінця, гості та учасники залишились задоволеними вирушаючи додому, організатори можуть з легкістю зітхнути від клопіткої праці, а от у видавництв та авторів тепер нові завдання – написати для голодного українського книгомана чергову порцію захоплюючих історій на сторінках своїх видань.
Христина Тимофійчук
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1182 | Додав: | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]