Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 61 62 »
 7-8 лютого у Чернівцях за сприяння міської громадської організації "Бізнес-центр" пройшов тренінг для журналістів західнорегіональних ЗМІ "Про євроінтеграцію по-новому" 

   Його учасниками стали журналісти чернівецьких, івано-франківських, тернопільських та хмельницьких ЗМІ: інтернет-сайтів, друкованих видань та телебачення. Тренери проекту: Сергій Сидоренко – спеціальний кореспондент газети "КоммерсантЪ", тренер проекту BBC / Media Neighborhood для українських ЗМІ та Анатолій Марциновський – головний редактор сайту www.mediafreedomwatch.org, експерт, оглядач "Газети по-українськи” (www.gazeta.ua), автор та редактор інформаційних матеріалів Представництва ЄС в Україні (2011-2013), автор посібника ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 571 | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

 Одного зимового вечора, перед тим як вкластись в ліжко, маленька Оленка глянула блакитними, широко розплющеними оченятами у вікно. Вона нескінченну мить вглядалася в своє відображення на вологому склі і не могла збагнути, що то за постать така цікава, яку вона розглядає.
  Тим часом надворі мела хурделиця, обвіваючи ніжним подихом шибку Оленчиного вікна. Сніг вигравав запальний танок, кружляючи над землею. Сніжинки подали додолу і вкривали доріжки теплою білою ковдрою. Але цього Оленці видно не було. Бачила вона лише русяве волосся, кирпатий ніс, маленькі вуха, рожеві щічки і великі очі. З очей тих річкою текли сльози.
  Оленка вже не вперше бачила це обличчя. Навіть іноді розмовляла з постаттю навпроти. Хоча у відповідь слів не отримувала. Кожної зими в люті морози приходила до неї ось така несподівана гостя з вікна. І кожного року Оленка чекала на неї. Цьогоріч зима вже майже закінчилась, але була вона теплою, тому дівчинка вже й не чекала гості за віком. Та все ж сьогоднішній вечір був морозним та вітряним. Тому маленька Оленка майже увесь день і увесь вечір провела біля вікна. І дочекалася – сьогодні її давня знайома знову навідалась до вікна.
  Оленка думала, що гостя – це ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 658 | Дата: 11.02.2014 | Коментарі (0)

Шановні колеги-журналісти та студенти! Пропонуємо вам результати експертного опитування, у якому брали участь і викладачі кафедри.

ІНТЕРНЕТ, СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ЗВОДЯТЬ НАНІВЕЦЬ ВСІ СПРОБИ ЗАМОВЧУВАТИ ПОДІЇ В УКРАЇНІ 
(результати експертного опитування щодо інформування про події на Євромайдані) 
   За результатами експертного опитування, яке було проведене у січні 2014 р. Академією української преси, Інтернет-медіа стали джерелом найбільш об'єктивної та повної інформації про події на київському Майдані Незалежності, а отже стали повноцінною альтернативою пресі, телебаченню та радіо.
Мета опитування - з’ясувати рівень активності різних вітчизняних медіа та їх популярність серед українців під час подій, пов‘язаних із Євромайданом.
   АУП запропонувало 64 експертам, серед яких є науковці, викладачі, медіааналітики, журналісти, редактори видань, представники недержавних організацій, пов’язаних з діяльністю медіа та інші медіа активісти, оцінити повноту та достовірність висвітлення подій навколо Євромайдану. Окрім того з’ясована інтенсивність використання різних медіа громадянами України для отримання інформації та масштаб їхніх аудиторій. Також ми визначили міру особистої залученості експертів медіа до подій, пов‘язаних із Євромайданом та побудували міні-рейтинг ЗМІ, якими вони к ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 672 | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

 Штурм Чернівецької ОДА тривав 24 січня біля чотирьох годин. Під стінами зібралося понад 5 тисяч мітингувальників. Значну частину протестуючих склали працівники Калинівського ринку. Як результат - вибиті вікна, вирубані сокирою бічні двері, сльозогінний газ в обличчя людей та журналістів, розгубленість міліції... Натовп переважив. Керівництво покинуло робочі місця і будівля перейшла в користування Народної ради.

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 657 | Дата: 24.01.2014 | Коментарі (0)

 Кафедру журналістики та студентів вітають медіа-партнери Темпус-проекту "Крос-медіа і якісна журналістика". 
  Дорогие друзья, уважаемые партнеры,я желаю вам счастливого Нового года и счастливого Рождества !
  Dragi prieteni, Stimati parteneri, Va doresc un An Nou fericit și un Crăciun fericit ! 
  Мit herzlichen Grüßen,
                                 Tilo Krauße


Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 649 | Дата: 22.12.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо студентів кафедри журналістики Пуюл Квітославу та Андрійчук Оксану з ІІ місцем в Українському студентському фестивалі реклами (Київ, Будинок кіно, 19 грудня). Дівчата зняли рекламу додатку до Київстар "Добре бачу!"
  ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 640 | Дата: 21.12.2013 | Коментарі (0)

Кафедра журналістики серед "рекламожерів". Зустрінемось?


Театр – магічне місце.
П`ятниця, 13-те – магічна дата.
Ніч Рекламожерів – магічне видовище.
Ці культові інгредієнти рекламне агентство "А.С.С." змішує у пікантний коктейль 13-го грудня 2013-го року.
Запрошуємо усіх на 20.00. Година часу присвячена параду персон, легким розмовам під келих вина та скибочку сиру, спілкуванню з рекламістами в контексті "…скажи мені чесно…" та першому етапу фотосесії. 
О 21-й всі по своїх місцях: починається рекламний перформанс. 
Захоплююче видовище має кілька перерв: для світського обговорення, для усвідомлення своєї присутності на святі емоцій та креативу. Зрештою, для підкріплення сил канапками, солодощами та напоями.
Пять годин минає непомітно. Так само непомітно зникає частина глядачів. Хоча, на сам кінець серед усіх присутніх розігрується планшет iPad Air.
За планом, це відбувається о 02.15.
Але, у "п'ятницю 13-того" не все йде за планом…
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 720 | Додав: Lara | Дата: 13.12.2013 | Коментарі (0)

Намалювати мультик на комп’ютері і озвучити його, в наш час, занадто просто. З розвитком сучасних технологій, глядача треба чимось дивувати кожен день. Наприклад, найняти на зйомку популярного актора і найняти саме для акторської гри – це вже щось цікавіше. Дякувати комп’ютерній графіці, що є технологія Motion Capture, яка дозволяє схопити – в прямому сенсі цього слова – рух, і перенести його на комп’ютер. Погодьтесь, дивитись мультик, знаючи, що за персонажем стоїть справжній актор, набагато цікавіше.
До прикладу мультфільм Ранго, який вийшов в прокат в 2011 році, за участі відомого актора Джонні Деппа, притягнув до себе таку кількість глядачів, саме завдяки головному герою – ящірці. Яку не тільки озвучив відомий *пірат*, але ще й подарував їй свої жести і навіть міміку.
Що ж таке Motion Capture. Дослівний переклад з англійської - захоплення руху. Це метод анімації персонажів і об'єктів, який застосовується у виробництві мультфільмів , а також для створення спецефектів у фільмах, також широко використовується в ігровій індустрії. Існують два основних види систем motion capture :
+ Маркерна система motion capture , де використовується спеціальне обладнання. На людину надягається костюм з датчиками , він виробляє рухи , необхідні за сценарієм , встає в домовлені пози , імітує дії ; дані з датчиків фіксуються камерами і надходять в комп'ютер, де зводяться в єдину тривимірну мод ... Читати далі
Категорія: Історія науки і техніки | Переглядів: 728 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)

 Ефект Джанібекова - цікаве відкриття нашого часу. Двічі герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації Володимир Олександрович Джанібеков заслужено вважається найдосвідченішим космонавтом СРСР. Він здійснив найбільшу кількість польотів - п'ять, причому всі в якості командира корабля. Володимиру Олександровичу належить відкриття одного цікавого ефекту, названого його ім'ям - т.зв. ефекту Джанібекова , який був виявлений їм в 1985 році, під час свого п'ятого польоту на кораблі «Союз Т- 13 " та орбітальній станції « Салют -7 » (6 червня - 26 вересень 1985 року) .
Ефект Джанібекова полягає в дивній поведінці летючого обертового тіла в невагомості. Коли космонавти розпаковували доставлений на орбіту вантаж , то їм доводилося відкручувати так звані « баранчики » - гайки з вушками. Варто вдарити по вушку « баранчика » , і він сам розкручується. Потім , розкрутившись до кінця і зіскочивши з різьбового стрижня , гайка продовжує , обертаючись , летіти за інерцією в невагомості (приблизно як летить пропелер ) . Так от , Володимир Олександрович зауважив , що пролетівши приблизно 40 сантиметрів вушками вперед , гайка раптом здійснює раптовий переворот на 180 градусів і продовжує летіти в тому ж напрямку , але вже ... Читати далі
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Історія науки і техніки | Переглядів: 692 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)

  Вчора, 6 грудня, о 16:00, на Центральній площі Чернівців зібрався Журналістський Євромайдан. Представники більшості ЗМІ Буковини засудили дії "Беркута” проти журналістів, які висвітлювали події київського євромайдану. Журналісти підписали звернення до Начальника управління МВС України у Чернівецькій області. 

Начальнику управління МВС України 

у Чернівецькій області 

Олександру Демидову 

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 621 | Дата: 07.12.2013 | Коментарі (0)