Головна » 2013 » Червень » 2 » Журналісти навчатимуться за новим крос-медійним планом
23:52
Журналісти навчатимуться за новим крос-медійним планом
 1-2 червня у рамках Темпус-проекту «Крос-медіа і якісна журналістика» в Одесі пройшла конференція з розробки ядра навчального плану. 
  
  Відкрив засідання один з керівників проекту Ральф Кендльбахер з університету Пассау, який представив учасникам його сайт і логотип. Наступні чотири презентації являли собою ознайомлення із філософією проекту та його теоретично-практичним баченням (доповідач – Ральф Гольфельд), дидактикою (Олександр Годулла), організацією (Матіас Штробель), управлінням (Ральф Кендльбахер). Учасники представили ескіз приблизного навчального плану «Якісна журналістика» з використанням результатів опитування студентів у всіх вузах-учасниках проекту, висловили свої думки і відгуки. У новому плані враховані освітні завдання країн і реформа Болонського процесу. Спілкування відбувалося у формі неформального обміну думками всіх учасників проекту. Орієнтовно спільне ядро навчального плану складе 60 кредитів. 
 Було вирішено також продовжити цикл тренінгів для викладачів журналістських дисциплін у Сібіу (Румунія), у вересні там же провести конференцію з проблем крос-медіа, а також прозвітувати за перший рік роботи у проекті вузів з України. Цей звіт-підсумок відбудеться у Чернівцях, і його відвідають представники національного Темпус-офісу. А у жовтні впродовж тижня студенти-магістри спеціальності «журналістика» пройдуть навчання у Німеччині в університеті Пассау в Центрі ЗМІ і комунікацій.
  Обговорювалася також ідея запровадження подвійних дипломів. Вона стане можливою на основі введення у навчальний процес спільно виробленої міжнародної програми.
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 678 | Додав: | Теги: крос-медіа | Рейтинг: 5.0/13
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]